Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 ianuarie 2012

Cum descoperi cariera potrivita pentru tine


La inceput de drum in cariera sau la un punct de cotitura, cand iti doresti sa redescoperi ce ti se potriveste cel mai bine din punct de vedere profesional, iti poate fi dificil sa iti dai seama care este calea pe care ar trebui sa o urmezi. Desi greu, nu este imposibil. Iata cateva ponturi pentru a gasi cariera potrivita pentru tine!

1. Descopera calitatile ascunse
Crezi ca stii care iti sunt competentele si calitatile profesionale? Chiar daca te-ai specializat ani de-a randul intr-un anumit domeniu, inca mai poti avea surpriza sa descoperi ca dispui de anumite atribute neexploatate. Pentru a le scoate la iveala, ai putea sa discuti cu un specialist, de tipul unui consilier in cariera. Acesta te va ajuta sa iti dai seama ce anume ti se potriveste cel mai bine in functie de potentialul tau.

2. Cere ajutorul celor din jur
Pe langa ajutorul oferit de consilierul in cariera, poti apela si la cunoscutii tai (prieteni, familie, fosti colegi, etc.) care iti pot dezvalui eventuale calitati de care tu nu esti constient.

3. Implica-te in activitati de voluntariat
O metoda eficienta de a testa diverse domenii de activitate este voluntariatul. De indata ce iti dai seama care iti este potentialul, cauta ONG-uri care sa se plieze pe profilul tau si implica-te in activitatea lor. Astfel, vei reusi sa iti descoperi cu adevarat daca un anumit domeniu ti se potriveste sau nu.


sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu