Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 ianuarie 2012

4 lucruri pe care n-ar trebui sa le afisezi pe Facebook


Este foarte usor sa te lasi prins in aspectele sociale ale unor siteuri ca Facebook, dar trebuie sa stii ca ceea ce faci cunoscut acolo poate fi vazut atat de prietenii tai, cat si de persoane rau intentionate care pot folosi anumite informatii impotriva ta. Tu poti controla ceea ce apare despre tine, dar odata ce sunt facute publice anumite informatii, nu mai ai nici un control despre destinatia la care acestea ajung sau scopul in care sunt folosite.

1. Conversatiile personale

Pe Facebook, userii pot trimite si primi mesaje sunt forma de mailuri, dar si chat, imagimi sau videoclipuri. Pagina personala a fiecaruia este acolo pentru a fi vizionata de toata lumea, pe cand mesajele sunt intime si ele pot fi vazute numai de cel care le scrie si cel care le primeste. De aceea, nu este o idee buna sa extragi fraze din conversatie si sa le faci publice, fara stirea autorului lor. Gandeste-te ca acelasi lucru ti l-ar putea face si tie oricine si nu e deloc placut.

2. Planurile sociale

Impartasirea planurilor sociale cu toata lumea nu este o idee buna. In afara situatiilor rare cand organizezi o mega petrecere si inviti toti prietenii de pe Facebook, numai prietenii tai apropiati ar trebui sa stie unde esti, cand si cu cine. Imagineaza-ti ca ai o fosta prietena geloasa, care afla ca mergi intr-un bar cu noua iubita, si apare acolo ca sa-ti compromita seara. Neplacut, nu-i asa?

3. Informatiile companiei la care lucrezi

Majoritatea companiilor au un contract de confidentialitate pe care-l semnezi la angajare. daca, mai tarziu, te fura elanul si te trezesti criticand compania si modul in care alege sa-si trateze angajatii sau divulgi informatii din companie, fara sa-ti dai seama ce faci, s-ar putea sa te trezesti cu un ditamai proces si pe buna dreptate.

4. Fotografii cu copiii, casa sau bunurile personale

Gandeste-te ca si hotii stiu sa foloseasca internetul si nimeni nu-i opreste sa-si faca un cont pe Facebook. Ai mare grija, deci, cum prezinti informatii despre bunurile si adresa ta. Chiar daca esti mandru de orice noua realizare sau achizitie, pastreaza vestea pentru cei apropiati, deoarece ei sunt oricum singurii care se vor bucura.


sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu