Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 noiembrie 2011

Haina parka


haină cu o bogată istorie, este cea parka. Ea a fost inventată de către eschimoşi pentru a fi protejaţi de intemperii. La începuturi, ea era confecţionată din piele de focă sau caribou. Unele modele erau date cu ulei de peşte pentru a fi mai “impermeabile”. De-a lungul timpului parka a suferit multe modificări.
Această haină este foarte versatilă pentru că sunt modele care se pot purta toamna sau iarna în funcţie de grosimea materialului. Este un element foarte bun de layering care merge purtat la aproape orice ţinută.
O caracteristică prin care o poţi recunoaşte această haină, este gluga îmblănită.
În continuare, am să prezint câteva modele care au rămas cunoscute datorită caractesticilor.
N-3B sau snorkel
Snorkel parka, are o lungime de 3/4 şi a fost inventantă în 1950 pentru a fi utilizată în armată. Denumirea vine de la faptul că gluga se putea închide cu ajutorul unui fermoar, iar cel care o purta, se uita printr-un “tunel”. Acest model a fost copiat şi a început să fie purtat de populaţia de rând.
http://goodhoodstore.com
oslonights.no
Fishtail (coada de peşte) parka
Acest model a fost folosit de armata americană în 1951. Două dintre cele mai cunoscute modele sunt M51 şi M65.  Parka M51, avea posibilitatea de a pune gluga în interiorul jachetei atunci când nu era folosită, iar M65 o avea detaşabilă. Cifre vin de la anul în care au fost omologate. Denumirea de Fishtail vine de la faptul că partea din spate este mai lungă decât cea din faţă.
anorakthing.blogspot.com
Sierra Designs, a introdus în 1968 haina 60/40. Numele provine de la compoziţia acestuia 60% bumbac şi 40% nylon fiind o haină perfectă pentru o toamnă ploioasă.
Mai jos, poţi vedea un documentar:
Haina a fost introdusă în anii ‘60 şi a făcut debutul Robert De Niro în filmul The Deer hunter prin 1978.
Dacă porţi costum, îţi sugerez să porţi parka pentru că prea multă lume poartă paltoane sau alte haine de iarnă total nepotrivite.
http://prepidemic.files.wordpress.com
sursa: http://www.deoveritas.com/


sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu