Totalul afișărilor de pagină

marți, 4 octombrie 2011

Istoria brandului Hugo Boss


Hugo Boss este o casă de modă care îşi are sediul în oraşul Metzingen din Germania, locul în care a fost fondată compania din 1923.Croitorul, a început să facă haine de protecţie pentru muncitorii din fabrici, după care a ajuns principalul furnizor al uniformele trupelor SA şi SS.
Denumirea brandului provine de la fondatorul acestuia Hugo Ferdinand Boss (1885–1948) care în 1930, a intrat în faliment din cauza condiţiilor economice prin care trecea Germania. El nu s-a lăsat descurajat şi-n 1931, a deschis o nouă afacere şi s-a alăturat grupării naziste. O dată cu creşterea lui Adolf Hitler în popularitate,  afacerea lui Hugo Boss se dezvoltă devenind principalul furnizor al uniformelor trupelor SA şi SS.
După înfrângerea Germaniei din 1945, Hugo Boss a fost acuzat că a colaborat cu naziştii şi a trebuit să plătească nişte daune. El a decedat în 1948, dar afacerea lui a mers în continuare şi-n 1953, a început să facă costume pentru bărbaţi. La 19 ani de la moartea fondatorului, compania a fost preluată de nepoţii acestuia Uwe şi Jochen Holy. Aceştia au început să facă costume maro, verzi, albastre, şi negre. Preţurile peste medie şi faptul că costumele aveau un design tineresc au reuşit să facă faţă competiţiei. În plus, aceştia au început să introducă materiale mai uşoare din Italia faţă de cele grele folosite la costumele tradiţionale germane.
În anii 60′ -70′ costumele Boss erau un simbol al calităţii printre bărbaţi. În 1972,  a început să sponsorizeze competiţiile de Formula Unu.
În 1976 costumele Boss au început să devină populare pe continentul american doarece imaginea lor era asociată cu actorul Sylvester Stallone.
Boss a fost înregistrat ca şi brand în 1977. În 1985, au sponsorizat turnee de golf şi tenis. În 1989, au primit licienţă pentru a putea confecţia ochelari de vedere şi de soare.
În 1993 au lansat încă două branduri HUGO şi BALDESSARINI.
În 1994, ei au lansat primul parfum. În 1995, au primit licienţă pentru a confecţia încălţăminte, iar în 1996, au primit licienţă pentru ceasuri.
În 2005, a lansat produse de îngrijie pentru bărbaţi. În septembrie 2008 au lansat magazinul on-line.
Informaţiile despre ei sunt mai multe, am extras doar ce am considerat că este mai important. Apropo, Hugo Boss şi-au cerut scuze pentru colaborarea pe care au avut-o cu naziştii.
Este pentru prima dată când scriu un asemenea articol. Ai mai fi interesat de articole asemănătoare?
sursa foto: douglasoptometry.com


sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu