Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 noiembrie 2011

Cele mai scandaloase secte din lume


Majoritatea oamenilor nu au nici cea mai mica idee ce este aceea o secta, insa, o definitie universal valabila ar fi noua miscara religioasa, caracterizata prin cerinte stricte referitor la stilul de viata al membrilor sai, cum ar fi renuntarea la averi, profesii, legatura cu membrii familiei si, in ultima instanta, chiar la viata.

1. Biserica Unificarii

Este cunoscuta si ca Asociatia Sfantului Duh sau Unificarea Lumii Crestine. Membrii ei sunt recunoscuti sub numele de Moonies, dupa numele fondatorului, reverendul Sun Myung Moon. Acesta afirma ca mantuirea vine numai daca adeptii i se supuneau lui, iar, dupa sapte ani in slujba acestuia, Moon le permitea sa isi ia o sotie aleasa de el. Secta mai exista si azi, desi Moon a ajuns la inchisoare pentru evaziune.

2. Rajneeshpuram

Este fondata de un guru indian, mai putin traditional, pe nume Bhagwan Shree Rajneesh, mare fan al placerilor lumesti de toate felurile. Rajneesh a avut nu mai putin de 93 masini Rolls Royce si a promovat libertatea sexuala. In India, nu si-a gasit prea multi adepti, insa a fost imediat acceptat in Statele Unite si Europa, miscarea ajungand sa aiba 2500 de membrii in 1985, iar secta mai exista si azi.

3. Copiii lui Dumnezeu

In 1960, in plina miscare hippie, preotul David Berg a fondat aceasta secta, cerandu-le oamenilor sa renunte la joburi, sa-si doneze averile si sa se mute intr-o comunitate langa casa acestuia. Adeptii l-au numit pe Berg, "Moses" si grupul, "Copiii lui Dumnezeu". In 1974, miscarea avea deja 4000 de membrii din 40 de tari. Berg incuraja relatiile sexuale libere intre membrii, dar si ca mod de racolare a unor membrii noi. In 1980 grupul si-a schimbat numelein "The Family International" si mai exista si azi.

4. Miscarea de Restaurare a celor 10 Comandamente ale lui Dumnezeu

Fondata de un fost preot Romano Catolic, doua foste calugarite si o fosta prostituata, aceasta secta a luat fiinta in Uganda. Crezul ei era ca Apocalipsa vine pe 31 decembrie 1999, asa ca membrii ei si-au vandut toate bunurile cu putin inainte de acel moment. Dezamagiti, pe 17 martie 2000, adeptii ei au recurs la sinucidere in masa, politia descoperind sute de cadavre la un loc.

sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu