Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 noiembrie 2011

Scad vanzarile de alimente, bauturi si carburanti

Scad vanzarile de alimente, bauturi si carburantiVanzarile de alimente, bauturi, tutun, dar si cele de produse nealimentare si carburanti au scazut in septembrie, ca serie bruta, cu intre 1,1% si 7,2% fata de august, astfel ca afacerile din comertul cu amanuntul s-au redus pe ansamblu cu 3%, reiese din datele publicate vineri de INS si date publicitatii de Mediafax.
Cea mai mare scadere a fost inregistrata de comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate, de 7,2%, urmat de vanzarile deproduse alimentare, bauturi si tutun, care s-au diminuat cu 1,8%, si de vanzarile de produse nealimentare, cu -1,1%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia celuiauto) a crescut pe ansamblu cu 0,7% datorita majorarii cu 3% a vanzarilor de alimente, bauturi si tutun, in timp ce comertul de carburanti a scazut cu 4%, iar cel de produse nealimentare cu 1%.
Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in septembrie 2011, vanzarile de alimente, bauturi, tutun au scazut cu 3,7% ca serie bruta si cu 5,1% ca serie ajustata, cele de carburanti s-au redus cu 10,1% si respectiv 9,5%, iar comertul cu produse nealimentare a fost cu 2,8% mai mic ca serie bruta si cu 2,1% ca serie ajustata.
Pe ansamblu, in septembrie comparativ cu aceeasi luna din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul s-a redus cu 5% ca serie bruta si cu 5,2% ca serie ajustata.
In primele noua luni, vanzarile de alimente, bauturi, tutun au scazut cu 8,1% ca serie bruta si cu 8,5% ca serie ajustata, cele de carburanti s-au redus cu 3,5% si respectiv 4,2%, iar comertul cu produse nealimentare a fost cu 2,6% mai mic ca serie bruta si cu 2,5% ca serie ajustata.

sursa:wall-street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu