Totalul afișărilor de pagină

luni, 2 ianuarie 2012

Ponturi pentru extinderea duratei de viață a bateriei unui smartphone


Indiferent de tipul de smartphone pe care îl ai, aparatul tău poate servi ca MP3 player, cameră digitală, sistem de jocuri și chiar ca TV, atâta timp cât ești ieșit și atâta timp cât te ține bateria. În cazul în care ți se pare că telefoanele inteligente au o viață mai scurtă din cauza bateriilor, să știi că ai dreptate. Află câteva ponturi pentru a prelungi durata de viață a telefonului tău și pentru a avea suficientă energie întreaga zi și chiar toată noaptea
Telefoanele inteligente te pot ajuta să faci o grămadă de lucruri cât timp călătorești, dar dacă tu faci foarte multe cu el într-o zi, vei vedea că ecranul ți se întunecă cu mult timp înainte ca soarele să apună.
Semnale mixte
Este nevoie de energie suplimentară pentru telefonul tău inteligent când caută o conexiune de date. Dacă ești undeva unde nu ai semnal, cum ar fi în avion sau în unele stații de metrou, pune-ți telefonul în modul avion sau închide-l de tot pentru a preveni scurgerea bateriei. Pornirea telefonului necesită ceva energie, așa că cel mai bine salvezi energie închizându-l atunci când nu îl vei folosi o perioadă mai lungă, mai degrabă decât atunci când ai de făcut o călătorie cu metroul de circa 20 de minute în drum spre muncă. Gandește-te că folosirea modului de mașină sau de metrou în locul celui de avion poate fi un truc mental de care ai nevoie.

Concentrează-te pe o singură activitate
Evident, poți avea e-mailul deschis, căuta rute către un restaurant, viziona un videoclip pe YouTube și juca Angry Birds în același timp, dar nu poți fi atent decât la unul din aceste lucruri. Orice ai deschis pe telefonul tău folosește ceva din puterea bateriei. Încearcă să te concentrezi pe un singur lucru pe telefonul tău și închide aplicațiile care nu îți sunt necesare pentru a salva bateria.
Lucruri ca GPS-ul și conexiunea bluetooth le folosești conectându-te la dispozitivul hands-free din mașină, dar acestea mănâncă o grămadă din puterea bateriei și nu sunt de folos decât atunci când ai de făcut câteva sarcini specifice.
Viitor luminos
Ecranele strălucitoare arată foarte bine dar sunt extrem de energofage pentru bateria ta. Pentru a extinde viața telefonului tău, mergi la controale și setări și redu lumina de pe fundal sau luminozitatea ecranului. În timp ce setarea cea mai întunecată va face dificil cititul, o setare intermediară va extinde durata de viață a bateriei fără a pune prea mare presiune pe ochii tăi. Dacă telefonul are opțiunea de auto-luminozitate, folosind-o ar fi o soluție pentru echilibrarea duratei de viață a bateriei și ușurința cititului.
Totodată, încearcă să eviți folosirea de fundaluri animate pe telefon. Cu cât ceri mai puține telefonului tău, cu atât mai puțin ți se consumă bateria.
Vibrații rele
Un telefon consumă mai multă baterie atunci când vibrează decât atunci când sună. În timp ce dorești neapărat să ai telefonul pe vibrații când ești la film sau într-o întâlnire, nu uita să folosești doar soneria pentru celelalte momente, pentru a ajuta bateria.
Un pui de somn obligatoriu
Cel mai simplu mod pentru a te asigura că bateria te ține întreaga noapte este să îl lași să se odihnească la un moment dat în timpul zilei. Dacă te îndrepți către o întâlnire de câteva ore, închide-ți telefonul și lasă-l în birou. De asemenea, dacă ieși la o cină cu prietenii sau altcineva, închide telefonul și concentrează-te pe companionii tăi. Nu numai că vei părea un angajat mai bun sau un prieten mai bun concentrându-te la cei din jurul tău, dar, de asemenea, vei avea și suficientă baterie pentru mai târziu
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu