Proprietarul său, fostul ofiţer de poliţie James Taylor, suferă de tulburare de stres post-traumatic. Aceasta se manifestă atunci când o persoană trăieşte eveniment care provoacă frică puternică, teroare. Iar munca din poliţie este plină de astfel de episoade.

Mai mult, Taylor nu aude. "Nu-mi pot imagina viaţa fără ea. Ştiu că, indiferent ce problemă aş avea, ea mă poate ajuta", a spus proprietarul pentru CNN.

Iată ce poate face Pei Pei:


- poate suna la 911, telefonul serviciului de urgenţă în Statele Unite. A fost nevoie de un astfel de apel în urmă cu câteva zile, când Taylor a căzut şi a strigat către Pei Pei "Go get help!" (Du-te după ajutor). Căţeluşa a mers la telefon şi a pus laba pe un buton special, destinat apelurilor de urgenţă.

- ţine oamenii la distanţă atunci când Taylor se panichează. A fost nevoie şi de astfel de intervenţii, pe când fostul ofiţer făcea cumpărături la Walmart. Uneori, aglomeraţia îi provoacă o stare de panică. Când proprietarul îi transmite asta, Pei Pei îi ţine pe ceilalţi cumpărători la o distanţă de câţiva metri de proprietarul său.

- îşi anunţă stăpânul când cineva bate la uşă. Cum stăpânul nu aude, atunci când cineva bate la uşă, Pei Pei aleargă prin casă, îl găseşte pe Taylor şi îl anunţă, atingându-l cu lăbuţa, că este căutat.

- îşi trezeşte stăpânul în timpul coşmarurilor.
 Atunci când îşi vede stăpânul agitat în somn, Pei Pei îl linge până se trezeşte

- îşi anunţă stăpânul atunci când alarma de incendiu nu funcţionează

Taylor a adoptat animalul de la un centru din Sebastian, un oraş din Florida. Apoi, în urma unui program de doi ani, Taylor a fost instruit cum să-şi dreseze câinele. "Zestrea" genetică a lui Pei Pei a contat însă decisiv, consideră specialiştii.