Totalul afișărilor de pagină

duminică, 18 septembrie 2011

Mărmureanu: "Un seism de 6-6,5 pe Richter se poate produce oricând"


Numai de la începutul lunii septembrie, în Vrancea s-au produs 20 de cutremure, iar directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, profesorul Gheorghe Mărmureanu, explică acest fenomen.

marmureanu
Cutremurele au avut o magnitudine între 2 şi 4,2 grade pe scara Richter. Profesorul Mărmureanu nu este înspăimântat de ceea ce se întâmpla în România şi susţine că ţara noastră ar fi scutită de un cutremul catastrofal până prin 2040.
"În Vrancea este o activitate banală, una clasică. Acum Vrancea toarce. Cutremurele care s-au produs nu sunt importante. În Vrancea 3,5 e vax. Acestea au fost puse în evidenţă datorită aparaturii extrem de puternice şi sofisticate pe care o avem. Pentru mine un cutremur important este peste 7 grade pe Richter. De la 3,5 până la 7 este o diferenţă foarte mare. Un seism de 6-6,5 pe Richter se poate produce oricând. Avem analize care arată că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal în România decât peste mult timp, prin 2040, dar până atunci să trăim noi",a declarat Gheorghe Mărmureanu pentru "Gândul".

sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu