Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 15 octombrie 2011

FORBES Dinu Patriciu ramane cel mai bogat roman, cu o avere de 2,2 miliarde de euro


Dinu Patriciu se menţine pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români, pentru al treilea an consecutiv, potrivit clasamentului Forbes România 500 Miliardari, ediţia 2011. Topul va fi lansat pe piaţă de către revista de business-life Forbes România, publicată de Adevărul Holding, luni, 17 octombrie.

Averile celor mai bogaţi români însumează 25,1 miliarde de euro, potrivit Forbes 500 Miliardari, ediţia 2011, mai puţin cu 3,1 miliarde de euro, respectiv cu 11%, faţă de anul anterior. Primii zece români din top concentrează aproape o treime din averile totale ale celor 500 de persoane şi însumează peste opt miliarde de euro.
Potrivit Forbes România 500 Miliardari, ediţia 2011, Dinu Patriciu, investitor în media, energie, imobiliar, banking şi IT&C, acesta are o avere estimată la 2,1 – 2,2 miliarde euro. Faţă de anul trecut, averea acestuia a scăzut cu circa 100 de milioane euro, iar investiţiile acoperă diverse domenii, de la media sau retail, până la real estate şi bancar.
Frank Timiş, locul doi, cu 1,2 – 1,3 miliarde de euro, investitor în extracţia petrolieră şi minereuri, în domeniul farmaceutic şi în cercetare. Averea acestuia a fost estimată, faţă de anul trecut, în creştere cu circa 100 de milioane euro.
Ioan Niculae, locul al treilea, se menţine pe aceeaşi poziţie ca anul trecut, cu o avere de 900 de milioane euro – 1 miliard de euro. Investiţiile sale principale au fost tot în agricultură, comerţ, imobiliare, turism.
Miliardarul Dan Grigore Adamescu a scăzut cu un loc faţă de anul trecut, ocupând poziţia a patra, cu o avere de 900 – 950 de milioane de euro, mai puţin cu circa 50 de milioane de euro faţă de ediţia anterioră a clasamentului. Imobiliar, retail, media, asigurări şi turism sunt domeniile de investiţii ale familiei sale.
Ion Ţiriac urcă pe locul 5, cu o avere estimată la 700-750 milioane de euro, mai puţin cu circa 50 de milioane faţă de evaluarea din ediţia trecută a clasamentului.
Mai multe Informaţii despre Top vor fi prezentate la conferinţa de presă pentru lansarea oficială a acestuia, care va avea loc marţi, 18 octombrie 2011, la orele 12:30, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti, în cadrul Forbes CEO Forum, cu participarea unora dintre miliardarii prezenţi în clasament.
Revista Forbes este renumită în întreaga lume pentru topurile pe care le realizează an de an, în special pentru topul miliardarilor, fiind un etalon în alcătuirea acestor clasamente.
Catalogul Forbes România 500 Miliardari români a fost realizat pe baza datelor publicate de către Ministerul de Finanţe şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pentru anul 2010, prin metoda interviurilor directe şi a evaluărilor realizate de către compania de consultanţă financiară Fairwind (pentru activele financiare şi altele decât cele imobiliare ale firmelor miliardarilor) şi, respectiv compania Darian Imobiliare, din Cluj, pentru evaluarea activelor imobiliare.
Clasamentul primelor 5 locuri Forbes România 500 Miliardari 2011:
1.            Dinu Patriciu: 2,1 – 2,2 miliarde de euro
2.            Frank Timiş: 1,2 - 1,3 miliard de euro
3.            Ioan Niculae: 0,9 – 1 miliard de euro
4.            Dan Grigorescu Adamescu: 900 – 950 milioane de euro
5.            Ion Ţiriac: 700 – 750 milioane de euro
Catalogul Forbes România 500 Miliardari a fost realizat potrivit standardelor  şi criteriilor de evaluare utilizate de Forbes SUA în realizarea topurilor publicaţiei.

Dinu Patriciu se menţine pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români, pentru al treilea an consecutiv, potrivit clasamentului Forbes România 500 Miliardari, ediţia 2011. Topul va fi lansat pe piaţă de către revista de business-life Forbes România, publicată de Adevărul Holding, luni, 17 octombrie.

Acesta este disponibil la toate chioşcurile de difuzare a presei din România începând de luni, 17 octombrie 2011, împreună cu cel mai recent număr al revistei Forbes, la preţul de 9,9 lei.
De remarcat că ediţia 2011 Forbes România 500 Miliardari este însoţită de cel mai recent număr al revistei cu acelaşi nume care prezintă o noutate editorială absolută pentru presa scrisă românească. Este vorba despre faptul că ediţia cu numărul 68 al revistei are nu una, ci trei coperte, câte una pentru cel mai bogat român, cel mai bogat tânăr om de afaceri din România şi cea mai bogată româncă.
Revista Forbes România, aflată în portofoliul Adevărul Holding,  inițiază seria de dezbateri economice anuale la cel mai înalt nivel sub brandul „FORBES CEO FORUM”. În acest an evenimentul va avea loc marţi, 18 octombrie 2011, la Hotelul Athenee Palace Hilton, Bucureşti, începând cu ora 9.00.
Agenda Forumului poate fi accesată aici: http://www.forbes.ro/Forbes-ceo-forum-agenda-preliminara_0_2130.html
În portofoliul holdingului Adevărul se regăsesc „Adevărul”, ziarul quality numarul 1 în România, „Adevărul de Seară”, săptămânal distribuit în 39 de ediţii locale, precum şi „Click!”, cel mai citit şi cel mai bine vândut cotidian din România. Trustul publică, de asemenea, revistele „Click! pentru femei”, „Click! Poftă bună!” şi „Click! Sănătate”, publicaţiile culturale „Dilema veche” şi „Dilemateca”, „Foreign Policy România”, revista „Historia”, „Forbes România”, şi revistele „OK!” şi “Tango”. Cele mai noi publicaţii lansate în 2011 sunt Ştiinţă & Tehnică şi Caţavencii.
Adevărul Holding este prezent şi în Republica Moldovă şi Ucraina. De asemenea, Adevărul Holding deţine din 2011 primul birou editorial românesc deschis la Bruxelles, Belgia.

sursa:forbes.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu