Având în vedere aceste schimbări bruște de temperatură, este foarte important să ne protejăm. Layering-ul, este una dintre cele mai bune metode care ne poate proteja de aerul rece.
În acest articol, am să atrag atenția doar asupra articolelor care sunt în contact cu pielea : maiou, lenjeria intimă și izmene.
Avem trei tipuri de materiale: sintetice, lână, bumbac.
Sintetic
Din cercetările mele, cică acestea ar fi cele mai potrivite deoarece sunt o combinație depoliester, nylon, spandex și lycra. Ele oferă un balans perfect în rolul de a înlătura transpirațiași de a reține căldura. Dar ce se întâmplă cu cei alergici sau care nu suportă plasticul lipit de piele?
Este atât de populară pentru că printre proprietățile ei, ea ne oferă confort pe timp de iarnă și are rolul de a absorbi transpirația. Lâna a fost folosită de exploratori, vânători, armată etc. Din păcate, unele modele nu sunt prelucrate cum trebuie și poate duce la iritații.
Bumbacul
Este considerat cel mai prost material în acest caz deoarece nu menține pentru mult timp căldura. Este recomandat să fie purtat doar atunci când stai câteva ore pe afară. Are avantajul că este un material ieftin.
Rolul materialelor termale este să te ajute să-ți fie cald. Pentru a putea menține temperatura corpului, acesta trebuie să fie “uscat”.
Când corpul se încălzește, acesta încearcă să-și regleze temperatura prin transpirație. Aceste materiale termale, împing transpirația mai departe spre următorul strat de haine. Bumbacul este doar potrivit doar vara când nu este purtat sub alte haine.
Datorită acestui tip de material, aerul este prins la mijloc și te ajută la acea menținere a temperaturii.
Care dintre materialele termale, ar fi pe placul tău?
sursa foto: stilltri-ing.blogspot.com
sursa:stilmasculin.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu