Totalul afișărilor de pagină

marți, 17 aprilie 2012

Este Facebook cel mai bun prieten al tau?


Facebook poate parea o adevarata mana cereasca pentru cei interesati de socializare, popularitate si promovare personala. Dar sa fie faimoasa retea sociala cel mai bun prieten al tau? Afla cateva motive care te vor convinge sa abordezi Facebook-ul cu mai multa precautie!

Prieteni sau cunostinte?

Unul dintre efectele pe care Facebook le are asupra utilizatorilor sai se refera estomparea diferentei imense dintre prieteni si banale cunostinte. Iti imaginezi ca ai, intr-adevar, sute de prieteni pe Facebook? La o privire mai atenta, vei descoperi ca nu tii legatura decat cu un procent foarte mic dintre ei.

Invata, asadar, sa faci diferenta intre prietenii adevarati, din viata reala, si cei "virtuali" care obisnuiesc sa dea "like" la tot ceea ce postezi. Nu uita nicio clipa ca prieteniile adevarate se intretin (mai ales) in lumea reala, nu online.

Nevoia de atentie poate genera depresie

Un alt efect nociv al Facebook-ului este transformarea utilizatorilor sai in persoane disperate dupa atentie. Fara sa iti dai seama, folosirea frecventa a Facebook-ului da nastere unor comparatii si intrebari deloc sanatoase: de ce el are mai multi prieteni, de ce este mai popular, de ce are un job mai bun etc.

Pentru a evita o eventuala depresie, invata sa nu identifici profilul Facebook cu propria persoana si sa limitezi drastic timpul petrecut pe Facebook.


sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu