Totalul afișărilor de pagină

marți, 11 octombrie 2011

Cum să-ţi protejezi încăltămintea de umezeală


Dacă tot a venit toamna, pe lângă faptul că trebuie să ne schimbăm garderoba, trebuie să avem grijă şi de încălţămintea noastră.  Câteodată ajungem să dăm o avere pe ei, dar dacă nu ne ocupăm de întreţinerea lor, indiferent de cât de scumpi au fost aceştia se vor uza şi investiţia va fi mai costisitoare.
Pantofii, se poartă pe orice sezon, dar trebuie protejaţi de umezeală pe timpul ploios sau de zăpadă iarna.  În plus, dacă ţi-ai achiziţionat recent o pereche de pantofii din piele întoarsă sau desert boots, trebuie să le acorzi o atenţie specială.
Sarea şi apa, este foarte dăunătoare pielii deoarece distruge suprafaţa acesteia dacă nu este îngrijită corespunzător. Acestea usucă fibrele din piele şi aşa apar acele fisuri pe încălţăminte. În plus, sarea lasă acele urme albe şi deloc plăcute pe încălţăminte.
Cea mai bună cale de a îndepărta sarea, este să clăteşti zona cu apă cât timp este umedă. O altă metodă este de a folosi o proporţie de 50 % apă caldă şi 50% oţet. Foloseşte o cârpă moale pentru a îndepărta petele. După ce pantofii s-au uscat, aceştia se dau cu o cremă protectoare.  Niciodată pantofii nu se dau cu cremă cât timp sunt uzi.
Următoarele sfaturi, vor face ca să-ţi  protejeze pantofii de apă, dar nu-i va face impermeabili:
1. Foloseşte o ceară sau o cremă specială. Aceste produse îţi vor proteja pe un termen scurt pantofii de umezeală. Pentru cei din piele întoarsă, există spray-uri speciale care îţi protejează încălţămintea de apă şi praf.
2. Trebuie să fi foarte atent când se aplică crema protectoare deoarece nu trebuie să-ţi scape niciun loc pentru ca bariera protectoare să fie completă.
3. Pentru a prelungi durata lor de viaţă, trebuie să foloseşti o cremă de mână pentru a hidrata pielea.
Alte sfaturi despre îngrijirea pantofilor vei găsi aici.
sursa foto: http://artofmanliness.com/

sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu