Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 noiembrie 2011

Cașmirul – pentru unii lux, iar pentru alții calitate


vasta casmit, fair isle, calitate, imprimeuCând vine vorba de alegerea unui articol vestimentar, compoziția acestuia joacă rolul cel mai important. Magazinele sunt pline de produse din acryl și poliester , dar românii le cumpară. Vreau să-ți prezint un material care deși nu este pentru buzunarul fiecăruia, îi va da purtătorului o stare de bine.
Cașmirul este considerat un produs de lux deoarece este scump și majoritatea preferă de regulă ceva mai slab din punct de vedere calitativ. În cazul de față, costul este ridicat  datorită produsul în sine nu din cauza brandului. Pe scurt, orice ar face articole de cașmir prețul este mare. Cașmirul este o investiție care te va ține mulți ani dacă este întreținut corespunzător.
Materialul, respectiv numele provine de la o rasă de capre din zona Kashmir. Culorile naturale ale cașmirului sunt nuanțele de gri, maro și alb.
El vine cu niște avantaje deoarece este un material de calitate, este ușor și mai moale decât lâna și de asemenea este plăcut la purtare. În plus,pulovere de cașmir sunt mai călduroase decât cele din lână de oaie.
De regulă, un pulover de cașmir trebuie să fie mai moale decât unul din lână, dar asta nu înseamnă că este și ceva de calitate.
Un cașmir de calitate se verifică în felul următor:
-verifică dacă acesta se scămoșează la frecarea cu palma;
- întinde-l și vezi dacă revine la forma inițială;
Dacă cade unul sau amândouă dintre teste, atunci este unul de proastă calitate.
Vei găsi haine ce au tricotaje din cașmir cu bumbac sau cu lână. Alege haina în așa fel încât să se simtă cașmirul din compoziție. Evident că aceste haine sunt mai ieftine decât cele din 100% cașmir. Se spune că hainele din cașmir de calitate trebuie să te țină o viață.
Cașmirul vei găsi în fulare, pulovere, mănuși, haine de iarnă, căciuli, soșete și alte produse.
Deci, când te duci data viitoare la cumpături de vei uita în primul rând la etichetă?

sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu