Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 noiembrie 2011

Cat costa, de fapt, un iPhone? Desfacut in bucati, smartphone-ul valoreaza de 5 ori mai putin decat la magazin


Apple a demonstrat din nou, odata cu lansarea ultimului gadget iPhone 4S, ca orice face si cu oricat de multi bani se vinde un produs, creeaza intotdeauna isterie. V-ati intrebat vreodata, insa, de ce produsele de la Apple sunt cele mai scumpe din piata si daca acestea chiar isi merita banii?


 Cat costa, de fapt, un iPhone? Desfacut in bucati, smartphone-ul valoreaza de 5 ori mai putin decat la magazin
Lansarea noului smartphone de la Apple, iPhone 4S a fost la fel de asteptata ca si lansarile anterioare, iar clientii s-au trecut cu cateva luni inainte pe lista de asteptare, pentru a fi primii care isi achizitioneaza noul gadget.
 
Prin urmare, in doar 3 zile de la lansare, compania vanduse deja 4 milioane de exemplare, desi preturile nu sunt deloc de neglijat.
 
La liber, telefonul se vinde cu sume care se invart undeva in jurul a 500 - 750 de euro, in functie de functiile pe care le are. Si totusi, isi merita banii?
 
Expertii unei firme de tehnologie au desfacut un iPhone in bucati si a cautat preturile pentru fiecare componenta in parte a telefonului. Unele sunt mai scumpe, cum ar fi, de exemplu displayul touchscreen, care costa aproximativ 23 de lire sterline (25 de euro).
 
Preturile altor componente, insa, nu depasesc cateva lire sterline. De exemplu, bateria nu costa mai mult de 3,68 de lire (putin peste 4 euro). Asadar, cand va mai lasa bateria, amintiti-va cat de putin costa.
 
Prin urmare, in urma calculului facut, pretul unui iPhone ajunge de fapt la 112,89 lire (132 de euro), adica de vreo 5 ori mai putin decat se vinde la liber in magazine.
 
Sursa: Daily Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu