Totalul afișărilor de pagină

duminică, 20 noiembrie 2011

Cum să te îmbraci pentru balul bobocilor


costum gri, robert pattinson, cravataBalul bobocilor este o competiție pe care fiecare concurent vrea să o câștige. Pe lângă alte aptitudini pe care trebuie să le ai, este necesar să fi bine îmbrăcat. Indiferent dacă ești la liceu sau facultate, sfaturile de mai jos sunt valabile pentru amândouă categoriile. Chiar dacă pierzi competiția vei câștiga în altă parte, cel puțin o  persoană de sex opus va fi atrasă de tine.
Vestimentația pe care trebuie să fie adopți este între bussines sau smart-casual.
Dacă te decizi să porți costum trebuie să ai în vedere următoarele:
1)      Alege o nuanță la costum care să te avantajeze. Sugestiile mele sunt: griul, bleumarinul sau negrul.
2)      Dacă ești slab, alege un material gros pentru a adăuga greutate corpului. Un alt avantaj este costumul în carouri deoarece și acesta te va face masiv. Pentru cei plinuți sau scunzi le recomand costumul în dungi deoarece are efectul de subțiere și alungire.
3)      Costumul trebuie să-ți vină ca turnat. Ce înseamnă asta? El trebuie să aibă tăieturi slim atât la pantaloni cât și la sacou.
4)      Ținuta va fi în armonie dacă lângă revele înguste vei adăuga și o cravată slim.
5)      Fii relaxat! Dacă porți cravată, acesta nu trebuie să fie perfect strânsă și desfă nasturele de la guler. În locul cravatei poți purta un papion care trebuie ales în funcție de forma feței sau pentru o ținută mai relaxantă desfă primi doi nasturi de la cămașă. Cravata trebuie să atingă catarama curelei și nu trebuie să o depășească.
6)      Este un bal distrează-te! Alege șosete în dungi pe care le asortezi la ținută sau folosește-te de ele pentru pata de culoare. Evită șosetele albe.
7)      Mergi pe clasicul alb-negru. Nu vei da greș niciodată, dar joacă-te și cu o batistă de buzunar.
8)      Asortează două sau trei imprimeuri. Vei arăta că ai stil. Totuși, nu uita că imprimeurile trebuie să fie diferite ca mărime.
9)      Cămașa poate fi simplă, cu dungi sau pătrățele și gândește-te la varianta să porți butoni. Evită cămașa neagră.
10)   Cureaua se asortează la pantofi prin culoare și textură. Dacă vrei să ai o ținută curată și continua renunță la curea.
11)   Dacă porți un costum gri deschis sau bleumarin mergi pe nuanțe de maro la pantofi și curea. Pantofii negrii să-i păstrezi doar pentru gri-ul închis sau la costumul negru.
12)   Joacă-te și alege tenișii în locul pantofilor.
13)   Dacă vrei altceva, schimbă sacoul cu un cardigan. Alege aceleași nuanțe ca la primul punct.
14)   În locul cravatei sau al papionului poți alege o eșarfă sau ascotul.
15)   Pantofii trebuie să fie curați și dați cu cremă. Evită pantofii de lac.
16)   Evită vesta pentru că îți va fi cald și vei avea nevoie de libertate de mișcare.
17)   Alege un parfum discret potrivit de seară.
18)   Frizura trebuie să fie conform feței și poate te gândești să-ți lași o barbă de vreo 4 mm, dar aranjată.
19)    Poți purta niște ochelari, dar cu lentile de plastic care nu sunt de vedere și nici de soare. Vor da un alt efect ținutei.
20)   Dacă porți ceas, asortează-l la ținută.
21) Vei avea nevoie de un ac de cravată pentru ca ea să stea fixă.
22) Dacă ai un sacou cu doi nasturi, cel care este cel mai aproape de curea trebuie purtat descheiat. La un sacou cu trei nasturi se poartă nasturele de la mijloc sau primi doi nasturi încheiați.
Pe lângă sfaturile enumerate mai poți lua în considerare și video-urile “Cum să devii un rebel în stil” sau 24 de greșeli în ținuta business.
sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu