Totalul afișărilor de pagină

marți, 7 februarie 2012

5 cauze ale sforaitului


Sforaitul este o problema care poate fi provocata de blocarea/ingustarea cailor aeriene, de micile deformari de la nivelul nasului si a gurii sau de deviatia de sept. Mai exact, sforaitul apare atunci cand aerul care patrunde in plamani stimuleaza vibrarea tesuturilor cailor aeriene.

Descopera mai multe despre cauzele care conduc la aparitia sforaitului.


1. Blocarea pasajelor nazale

Atunci cand pasajele nazale sunt blocate din diferite cauze, apare presiune la nivelul gatului, iar aceasta presiune cauzeaza sforaitul. In aceasta situatie nu iti ramane decat sa mergi la un medic specialist ORL pentru a determina cauzele blocajului si pentru a-ti administra un tratament in acest sens. De obicei tratamentul consta in medicamente contra alergiilor si in purificare aerului din dormitor.

2. Marirea palatinului moale

Desi palatinul moale isi poate modifica marimea de obicei dupa varsta de 35 de ani, acest lucru se poate intampla si mai devreme. Dincolo de varsta, supraponderabilitatea este un alt factor care provoaca aceasta problema. Mergi la un control medical pentru a descoperi mai multe despre problema pe care o ai si pentru a primi un tratament adecvat in acest sens.

3. Inflamarea amigdalelor

Amigdalele se afla in spatele foselor nazale, iar infmalarea acestora poate provoca sforaitul. Marirea amigdalelor provoaca ingustarea cailor respiratorii si, astfel, vibrarea tesuturilor si aparitia zgomotelor specifice.

4. Pozitia somnului

Un alt motiv pentru care sforai si care poate sa para simplu de controlat este pozitia din timpul somnului. In general barbatii sforaie mai puternic atunci cand dorm pe spate, in timp ce dormitul pe burta sau pe o parte este mult mai silentios din acest punct de vedere.

5. Oboseala

Daca esti foarte obosit ai toate sansele sa iti deranjezi iubita sau chiar vecinii cu volumul sforaitul. S-a dovedit stiintific ca barbatii sforaie mai mult si mai puternic atunci cand reusesc sa adoarma dupa o perioada foarte aglomerata si obositoare. In acest sens rezolvarea problemei este destul de simpla: incearca sa ai un program de odihna cat mai bine pus la punct si sa nu pierzi noptile decat in cazuri de urgenta. Nu uita ca medicii recomanda sa dormi 8 ore pe noapte.


sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu