Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Puteți ajunge la pușcărie dacă descărcați de acasă filme de pe net

Pe cât de ușor este să ”coborâm” un film de pe internet pentru a-l viziona acasă cu familia, pe atât de simplu este să ajungem la închisoare.
Se poate întâmpla în cazul în care un vecin "binevoitor", care nu vă are la inimă și își dorește să vă facă rău, să vă "toarne" la poliție. Este adevărat că pentru a intra în locuința dumneavoastră oamenii legii au nevoie de un mandat emis de judecător, însă nici acest lucru nu este imposibil. În cazul în care procurorul consideră că ceea ce ați făcut reprezintă un pericol social, riscați să faceți pușcărie între 1 și 4 ani. Conform statisticilor poliției, șapte persoane au fost condamnate cu suspendare până acum, după ce au vândul produse piratate de pe internet, iar alte câteva zeci sunt cercetate penal. 

Problema cea mare apare în cazul firmelor mari care folosesc programe fără licență. Dacă sunt depistați de oamneii legii, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, administratorii acestor firme vor plăti amenzi usturătoare. "De la începutul acestui an și până în prezent au fost făcute 180 de verificări la mai multe firme. Astfel, 46 de persoane au fost trimise în judecată, iar 21 au fost condamnate", a declarat într-o conferință de presă Dan Bucur, șeful Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR. 

Pentru prevenirea și combaterea pirateriei software Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Business Software Alliance au semnat un protocol care are ca scop reglementarea modului de colaborare între cele două părți în perioada următoare. Parteneriatul dintre cele două entităţi presupune iniţierea unor proiecte comune, campanii şi activităţi de informare a consumatorilor şi agenţilor economici, destinate reducerii piratării software.



sursa:libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu