Totalul afișărilor de pagină

luni, 24 octombrie 2011

Puloverele aran



Puloverul Aran, îşi trage denumirea de pe insula cu acelaşi nume de pe coasta de vest a Irlandei în jurul secolului al-XVII-lea. De regulă aceste pulovere au o textură proeminentă şi se găsesc în nuanţa crem. Primele modele au fost ţesute de nevestele marinarilor folosind lână netratată care conţinea uleiurile naturale şi astfel îi proteja de umiditatea şi vântul de pe mare.
O calitate a acestor pulovere, era că nu lăsa apa să petrezematerialul, astfel în condiţii meteo nefavorabile, purtătorul nu simte umezeala, păstrându-i hainele uscate. Un pulover aran poate absorbi până la 30% din greutatea sa înainte să se simtă că este ud. În plus, era un material care menţinea temperatura corpului în zilele răcoroase.
Aceste pulovere au diferite tipuri de ţesături fiecare având conotaţii diferite. Un exemplu este ţesătura tip de funie care reprezintă frânghiile marinarilor.
În ziua de azi, aceste pulovere sunt foarte rare şi valoroase deoarece sunt foarte puţini care le fac manual. Ele se găsesec în materiale mai subţiti şi se foloseşte lână tratată.
Dacă vrei să-ţi achiziţionezi un astfel de pulover, îţi recomand variantele moderne care vin bine pe corp pentru că mulţi bărbaţi au tendinţa şă-şi cumpere haine largi.
În plus, acest pulover vine ca şi-un avantaj celor slabi şi nu este recomand celor cu burtă.
În prezent, sunt peste 220 de ţesături cunoscute pentru puloverul aran.
Câteva modele, vei găsi aici:
123stitch.com
Un astfel de pulover este plin de istorie şi tradiţie. Totuşi, posibilităţiile unde îl poţi purta sunt destul de reduse.
Dacă vrei să afli mai multe despre acest tip de pulover, te invit să urmăreşti acest material video:
sursa foto: brooklyntweed.blogspot.com


sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu