Totalul afișărilor de pagină

luni, 26 septembrie 2011

Planeta, ameninţată de o cometă?


Site-urile de astronomie din întreaga lume au comentat ieri, pe îndelete, mai multe fenomene care vor avea loc zilele acestea în Univers. Spre exemplu, începând de aseară, între planeta noastră şi Soare s-a poziţionat uriaşa cometă Elenin, în vreme ce la noapte vom avea o SuperLună, ceea ce ar putea însemna fenomene naturale periculoase.
  • Cometa Elenin
se aflå, pentru
trei zile,
între Påmânt
și Soare

Cutremure, erupţii vulcanice şi fenomene meteo de o violenţă nemaiîntâlnită. Aşa avertizau savanţii că s-ar putea întâmpla pe planeta noastră, odată cu alinierea giganticei comete Elenin (de 16 ori mai mare decât Terra) între Pământ şi Soare. Acest lucru era aşteptat să se întâmple de aseară, urmând să dureze până poimâine noapte, când, conform savanţilor din SUA, în drumul cometei spre Soare aceasta se va dezintegra. Traiectoria corpului ceresc a fost intens studiată, mai ales că, la un moment dat, ar fi putut aduce ceea ce oamenii de ştiinţă au supranumit “apocalipsa eleniană”. Dacă ar fi ajuns în atmosfera Terrei, conţinutul său toxic ar fi ras de pe faţa pământului jumătate din populaţie.
Pe de altă parte, la noapte va avea loc fenomenul de “SuperLună”. Acesta apare atunci când Pământul, Luna şi Soarele se află pe aceeaşi linie, iar astrul selenar e foarte aproape de planeta noastră.
Fenomenul va da naştere la maree puternice, oamenii vor resimţi stări de oboseală şi nervozitate şi, conform unor site-uri specializate, există riscul de a avea loc cutremure şi fenomene meteo extreme.

De ce intră Barack Obama tocmai azi într-un buncăr?

Fenomenele astronomice care au loc începând de azi coincid cu faptul că Barack Obama (foto), preşedintele SUA, va merge într-unul din cele mai securizate buncăre din lume, ce se află sub aeroportul din Denver, Colorado.
Deşi presa şi-a exprimat curiozitatea privind momentul în care Obama a ales să coboare în buncăr, Casa Albă nu a făcut nici un comentariu! Le e frică, oare, americanilor de efectele cometei Elenin sau de cele ale SuperLunii?

Ultima oră: Meteorit căzut în Argentina

O explozie puternică a distrus, ieri noapte, câteva case în localitatea argentiniană Esteban Echeverria, o suburbie a oraşului Buenos Aires. În urma deflagraţiei, o persoană a fost ucisă şi alte şase au fost rănite. Conform postului Radio 10 Perez, martorii susţin că explozia a fost produsă de un meteorit luminos, care a căzut din cer.


sursa:Libertatea.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu