Totalul afișărilor de pagină

joi, 20 octombrie 2011

Cum esti mintit sau despre o camasa


M-am tinut sa nu vorbesc despre subiectul de fata. M-am muscat de limba, mi-am dat peste mana, dar nu pot sa nu ma ridic pentru a arata cu degetul cum esti tras in piept. La modul cel mai flagrant si absurd, in conditiile in care cel care iti vinde o piesa vestimentara, mai ales in timpurile de fata, ar trebui sa ajusteze preturile in favoarea ta.
Povestea incepe cu achizitia ultimului numar din Men’s Health, o publicatie consistenta, de bun simt, ce prezinta pentru luna in curs un scurt compendiu despre noile tendinte. Nimic nou sub soare. Editia este impartita inteligent in doua parti, partea dedicata trend-urilor si partea ce consfinteste numar de numar caracteristicile specifice ale existentei acestei publicatii: sanatate si fitness – cu vectorizare pe latura masculina a audientei, diete, sfaturi practice, “cum sa agatam femei in cluburi” (bleah!) si multe asemenea.
Revenind – deschid revista, o rasfoiesc si ma opresc. Camasa inflorata a manechinului, in persoana lui Pistereanu (interpretul principal din “Lover boy”) pare absolut interesanta: cambrata, cu model imprimat Paisley, o cromatica bine aleasa, dimpreuna cu blugii expusi in fotografie, chiar o compozitie reusita. Aici intervine, ca si la tine, “vreau”. Fotografia isi atinge scopul pentru care a fost expusa. Da, vreau camasa cea inflorata. Asa, pentru mine, spre a iesi in fata in week-end prin nu stiu ce fund de taverna.
Imi cobor avid privirea in josul paginii, acolo unde este mentionat elegant, de fiecare data, numele companiei producatoare, a locului unde este comercializat produsul si pretul. Numele producatorului il aud pentru prima data, numele magazinului unde poate fi gasit imi e foarte cunoscut……dar pretul???!!! Ce naiba este cu pretul asta??????!!!! 850 RON????!!! O camasa? Nu. Gresit. Foarte gresit.
Iti spun si de ce: pretul de fata este unul nerealist si nesimtit. Accept ca o camasa poate costa si echivalentul in RON a 1000 de Euro. Dar nu in Romania, oameni buni! Nu aici. Aici, asa cum am perorat anterior, nu este loc de acest pret. Cel care are resurse si apetit pentru acest gen de camasa, chiar locuind aici, in Bucuresti, in apropierea produsului expus, chiar si pe coperta revistei nu o va cumpara. De ce? Pentru ca produsuleste din Romania. E simplu.
Pentru toti ceilalti, marea sau redusa masa a cumparatorilor barbati, au inteles ca o camasa FOARTE buna nu are de ce sa coste mai mult de 3 – 400 RON. Repet, cea mai buna dintre ele.Nu e gratuit ce spun – am trait la Milano o vreme buna, iar acolo camasile pe masura nu costa mai mult de 70 – 80 Euro bucata.
Ca sa intregesc peisajul si sa educ mintile nu foarte in regula ce expun astfel de preturi, aduc un contra-argument local – aceeasi camasa (poate nu apartinand aceluiasi producator, dar foarte asemanatoare in textura si cromatica, la urma urmei o banala camasa din bumbac imprimat) la pretul de 20,3 RON!! Da, de 40 de ori mai ieftina.
Ce-ti trebuie in acest caz? O doza interna de echilibru pentru a nu achizitiona asa ceva vreodata si un refuz, pe viitor, al colaborarii cu astfel de furnizori de elemente vestimentare. Nu de alta, dar cred ca as putea merge pe firul invers, al provenientei marfii, spre a afla la capatul celalat ca aceasta nu a costat mai mult de 50 Euro. Poate si mai putin.
Rusine, zic. Sau as putea recita proverbul dureros cu cine da, nu cine cere, dar i-as face pe unii prosti. Refuz acest lucru.
Sfat: incearca sa te orientezi in spatiu si fii atent la bugetul tau. Incearca camasa de 20 Ron sau de 200 Ron, inaintea celei cu un pret mai mult decat umflat. De restul banilor bucura-te cu cei dragi, calatoreste, traieste, investeste. Dar nu-ti bloca 200 Euro intr-o nenorocita de camasa.

sursa:domnideromania.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu