Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 19 octombrie 2011

Cum sa ramai concentrat la locul de munca

Pauzele de cafea, site-urile de socializare sau e-mail-urile si apelurile personale, sunt cativa dintre factorii care iti pot distrage atentia la locul de munca si iti pot reduce din timpul in care esti focusat pe sarcinile zilnice. Iata cateva sfaturi care te ajuta sa ramai concentrat si sa iti realizezi proiectele cat mai repede, potrivit Business Insider.

Cum sa ramai concentrat la locul de munca
Daca esti sef sau angajat, vei avea viziuni diferite asupra procentului din zi pe care sa il petreci dedicat complet proiectelor si sarcinilor pe care le ai la locul de munca. In timp ce angajatii ar putea crede ca au dreptul la mai mult timp liber intr-o zi de lucru, sefii ar dori muncitori lipiti de scaune multe ore la rand.
Este usor sa fii distras la locul de munca, insa pierderea constanta a focusului afecteaza atat credibilitatea, cat si calitatea muncii.
Si atunci, cum faci sa te pui serios pe treaba?
O parte importanta la cele mai multe locuri de munca este sa te acomodezi intr-o echipa si sa contribui la activitati. Daca ratezi constant deadline-urile sau predai proiecte de slaba calitate, vei reusi sa iti strici relatiile cu cei din echipa.
Sa ramai concentrat pe ceea ce faci inseamna mai mult decat sa finalizezi un proiect. Inseamna sa indeplinesti o sarcina intr-un timp cat mai scurt. Construirea unei modalitati de a anticipa cat ar putea dura realizarea unui proiect se poate dovedi o actiune extrem de eficienta. Este de asemenea important sa iti impartasesti obiectivele si proiectele cu colegii, pentru ca in acest fel ei iti pot sugera idei care pot fi de folos.
Un proiect mare il poti imparti in mai multe etape, iar astfel poti finaliza un volum mare de munca intr-o singura zi. De exemplu, daca sarcina ta este sa realizezi un plan de marketing pentru un client, imparte-ti sarcinile in mai multe obiective, precum sa realizezi cercetarea despre client, sa vezi exemple anterioare de proiecte similare si sa creezi un contur al proiectului.
Fiecare angajat este diferit si planificarea anterioara a sarcinilor poate duce la o zi productiva la locul de munca. Chiar daca nu iti planifici pauzele la minut, avand o idee despre sarcinile pe care vrei sa le finalizezi te va mentine concentrat. Sefii tai iti pot da termene care pot fi usor de atins, tine de tine sa realizezi sarcinile in cat mai scurt timp posibil si sa fie de cea mai buna calitate.

sursa:wall-street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu