Indragita cafea, alaturi de care multi dintre noi ne incepem ziua, altfel nu ne-am trezi, ar putea sa dispara in 30 de ani din pricina incalzirii globale. Cultivatorii si marii producatori de cafea se tem ca schimbarile climatice extreme vor afecta recoltele din Africa si America Latina. Mai rau, din aceleasi cauze, am putea pierde si boabele de cacao, materia prima pentru delicioasa ciocolata.
Marii importatori de cafea din Statele Unite au atras atentia Congresului ca in maximum 30 de ani uriasele plantatii de cafea risca sa fie distruse de o combinatie letala de inundatii catastrofale, secete prelungite si inmultirea insectelor.
Cum au reactionat oamenii?
Cum au reactionat oamenii?
"Nu mi-as dori sa traiesc intr-o lume fara cafea, ca sa fiu sincer".
"Dupa cum vedeti, am cafea in ambele maini".
"Va puteti imagina milioane de angajati, fara licoarea minune din fiecare dimineata? Legiuni intregi de zombie decofeinizati, tarandu-se?".
"Aceasta este a patra mea cafea, pe ziua de azi, asa ca as fi tare nefericit."
Una dintre cele mai cunoscute firme din Statele Unite este atat de convinsa ca viitorul nostru va fi fara cafea, incat se gandeste sa investeasca de pe acum in sucuri de fructe. Nici producatorii de ciocolata nu stau mai linistiti.
"O lume fara ciocolata si cafea. Nu suna deloc distractiv?", se plang consumatorii.
Potrivit expertilor, incalzirea globala ar putea face ca Africa sa fie prea fierbinte pentru culturile de cacao, iar aclimatizarea ei in alte zone ar avea putine sanse de reusita. Exista insa voci care sustin ca disparitia cafelei este doar o alta sperietoare sau, de ce nu, inca o furtuna intr-o ceasca de cafea.
"Dupa cum vedeti, am cafea in ambele maini".
"Va puteti imagina milioane de angajati, fara licoarea minune din fiecare dimineata? Legiuni intregi de zombie decofeinizati, tarandu-se?".
"Aceasta este a patra mea cafea, pe ziua de azi, asa ca as fi tare nefericit."
Una dintre cele mai cunoscute firme din Statele Unite este atat de convinsa ca viitorul nostru va fi fara cafea, incat se gandeste sa investeasca de pe acum in sucuri de fructe. Nici producatorii de ciocolata nu stau mai linistiti.
"O lume fara ciocolata si cafea. Nu suna deloc distractiv?", se plang consumatorii.
Potrivit expertilor, incalzirea globala ar putea face ca Africa sa fie prea fierbinte pentru culturile de cacao, iar aclimatizarea ei in alte zone ar avea putine sanse de reusita. Exista insa voci care sustin ca disparitia cafelei este doar o alta sperietoare sau, de ce nu, inca o furtuna intr-o ceasca de cafea.
sursa:incont.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu