Totalul afișărilor de pagină

joi, 27 octombrie 2011

Portofelele


portofel pentru barbati
Cred că motivul pentru care negijăm portofelul atât de tare e că îl folosim în fiecare zi. Ne interesează mai puțin cum arată atâta timp cât își îndeplinește funcția.
Adevăru e că portofelul, ca și restul accesoriilor, poate spune multe despre noi. Suntem atât de preocupați de inele și brățări scumpe sau cravate care de care mai impunătoare încât uităm de accesoriile mai discrete.
Din punct de vedere al stilului, portofelul trebuie să ocupe cât mai puțin spațiu. Arată foarte aiurea să ai buzunarul din spate al blugilor umflat cu portofelul plin. Cărți de credit, legitimații, bancnote și modele – ni se pare că nu putem să nu le luăm cu noi pe toate în fiecare zi – cine știe când vom avea nevoie de ele?
Adevărul e că, dacă îl pierdem sau ni se fură, rămânem fără nimic. Cel mai bine e să ținem în portofel doar lucrurile strict necesare.
Gândește-te câte din lucrurile pe care le ai chiar acum în el nu le-ai mai folosit de o grămadă de timp. Încearcă să reziști o săptămână fără ele în portofel și vei vedea printre altele că:
  • Nu s-a întâmplat să ai nevoie de ele
  • Portofelul e mai ușor de manevrat
  • Arată mult mai bine în buzunar și te jenează mai puțin la mers.
Ce culori pot alege?
Când vine vorba de culori, axează-te pe negru sau maro. Alte culori sunt greu de găsit și sunt și mai greu de asortat. Eu am două, unul maro și unul negru, pe care le folosesc în funcție de ținută. Diferența se face când vine vorba de felul cum le asortezi la ținute. Dacă ai deja unul negru și unul maro, următorul ar trebui să fie de un maro deschis spre gri, care să meargă bine cu ținutele lejere de vară (în culori deschise).
Din ce sunt făcute?
Portofelele sunt fabricate dintr-o mare varietate de materiale: piele de șarpe, de crocodil, piele întoarsă etc. Pentru cei cu buget redus există și din imitație de piele sau din materiale textile. Cele mai apreciate portofele sunt cele negre, din piele de crocodil, considerate un accesoriu nelipsit oricarui gentleman. recent am văzut pe Internet portofele făcute dintr-o combinație de piele cu fibră de carbon. Nu am găsit alt beneficiu al acestora în afară de faptul că arata extrem de bine. Aruncă o privire peste poza de mai jos.
portofel-fibra-carbon
Ce calitate să aleg?
Îți recomand portofelele din piele, pentru că vor ține mai mult. Imitațiile din piele sunt, evident, mai slabe deci va trebui să le înlocuiești mai des. În orice caz, un portofel deteriorat trebuie înlocuit. Discrepanțele în ținută trebui evitate cu orice preț – cum ar arăta să fii într-un costum și să scoți un portofel ca cel din imaginea de mai jos?
portofel rupt
Cum se asortează portofelul?
Presupunând că ai o ținută cu stil, portofelul trebuie neapărat asortat. Dacă încă ești la stadiul în care ținuta ta fie nu arată bun gust, fie nu iese în evidență, îți recomand înveți întâi lucrurile de bază. Aruncă o privire peste manualul Fii cu stil pentru a începe. Indiferent ce portofel alegi, acesta nu te va ajuta când vine vorba de asortat.
Dacă știi lucrurile de bază despre stil, atunci portofelul îl poți asorta cu practic orice culoare din ținutele tale.
Poți avea două strategii concrete când vine vorba de asortare:
  1. Cu restul accesoriilor, dacă porți așa ceva
  2. Cu una din culorile ținutei
Cert e că portofelul trebuie să se asorteze cu ceva. Dacă mergi pe negru și nu porți maro sau auriu pe tine, e o greșeală să porți un portofel maro.
Să vedem câteva exemple concrete:
  • Costum negru, cămașă albă, cravată colorată, portofel negru
  • Blugi, Tricou galben, brățară de piele maro, lănțișor de aur, portofel maro de aceeași culoare cu brățara
  • Blugi, sacou sport alb, cămașă neagră, portofel negru.

sursa:fiicustil.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu