Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 2 noiembrie 2011

Cum te manipulează şeful la locul de muncă

Cu toţii ştim că expresii de genul “Te descurci foarte bine” sau “Bravo. Mi-a plăcut foarte mult iniţiativa ta!”, ce vin din partea şefului te stimulează şi te fac să te simţi apreciat la locul de muncă. Managerii care nu-şi arată respectul faţă de angajaţi, ci îi exploatează şi stresează, amintindu-le că pot fi oricând înlocuiţi depersoane mai competente, nu fac decât să-şi distanţeze oamenii din echipă.

Cum te manipulează şeful la locul de muncă (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"Managerii neprofesionsti", aşa cum îi numesc cei de la Bloomberg Businessweek pe directorii care nu ştiu să-şi motiveze subalternii, nu-şi încurajează niciodată angajaţii, nu-i încurajează în derularea unor activităţi care să-i ajute să se dezvolte, nu îi sprijină în iniţiativele pe care le au. Nu le arată niciun fel de simpatie, construind în acest fel nu doar o barieră între şefi şi angajaţi, ci ajutând la creşterea demisiilor din companie. Şi asta deoarece salariaţii care se simt frustraţi din punct de vedere profesional, exploataţi şi nefericiţi, decid să renunţe la locul de muncă respectiv în favoarea unui alt job.
Managerii neprofesionişti folosesc deseori aceleaşi sintagme pentru a-şi manipulă angajaţii şi a-i determina să acţioneze în funcţie de propriile doleanţe. Cum îşi manipulează de cele mai multe ori managerii subalternii când vine vorba despre proiectele în care sunt implicaţi? Iată cel mai des auzite fraze adresate angajaţilor:


sursa:mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu