Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 2 noiembrie 2011

Truefitt & Hill – tradiţie, istorie şi rafinament


De fiecare dată când mă gândesc la Marea Britanie, mă duce cu gândul la istorie, tradiţie şi influenţa pe care au avut asupra modei şi al stilului masculin. Câteva influenţe pe care aş dori să le enumăr sunt: Saville Row, Ducele de Windsor şi  Truefitt & Hill care detine cel mai vechi salon de frizerie din lume şi sunt bărbieri putători ai Sigiliului Regal al Ducelui de Edinburgh.
Aceste produsele sunt rezultatul a mai mult de 200 de ani de cercetare şi de relaţii apropiate cu clienţii. Povestea celui mai vechi salon de frizerie din lume, recunoscut de Guinness Book of World Records în aprilie 2000, a început în modernul Mayfair în 1805.
Doar la Truefitt  există un astfel de simţ al istoriei la fiecare pas. În romanele scrie de Charles Dickens şi W. Thackeray, Truefitt a jucat un rol importat în pregătirea nobilimii pentru atât pentru viaţa de zi cu zi cât şi la evenimentele de societate.
În tot acest timp, Truefitt a fost purtătorul a numeroase sigilii regale şi având ”împuternicire regală” , şi este încă invidiată de către alte saloane de barbierit mai puţin recunoscute. Legătura frizerilor companiei Truefitt cu Monarhia se păstrează şi astăzi, aceştia vizitând Palatul Buckingham sau Castelul Windsor pentru a-l asista pe Ducele de Edinburgh, în timp ce alţi membri ai Familiei Regale şi ai domeniului Regal vizitează locaţia Truefitt & Hill din strada St. James, Londra.
Printre cei care au făcut parte din clientela lor, au fost: George al III-lea, Ducele  de Wellington, politiceanul William Gladstone, Winston Churchill, Mareşalul Viconte Montgomery of Alamain, Charles Dickens, William M. Thackeray, Lord Byron, Beau Brummell, Oscar Wilde, Alfred Hitchcock, Lord Laurence Olivier, Danny Kaye, cât şi pe celebrii John Wayne, Frank Sinatra, Stewart Granger, Fred Astaire şi Cary Grant.
În 1935, Truefitt, a achiziţionat frizeria Edwin S. Hill & Co. şi astfel s-a născut Truefitt & Hill pentru a oferi o gamă largă de tratamente şi servicii de îngrijire perfectă a bărbaţiilor.
Pe 24 ianuarie 1965, Truefitt şi-a închis uşile pentru a onora moartea unuia dintre cei mai longevivi protectori, ai
săi, Sir Winston Churchill.
Un master barber trece prin mai multe etape pentru a putea deţine acest titlu de a putea lucra într-un salon Truefitt & Hill. Aceste etape sunt:
- un training de 1500 de ore şi un examen de stat
- un program de ucenicie de 18 luni sub îndrumarea unui Master Barber certificat
- se susţine un alt examen de stat riguros în care sunt testate cunoştintele din istoria coafurilor şi frizeriei, anatomie, fiziologie, sistemul circulator şi legile de acordare a licenţelor
Truefitt & Hill are nişte standarde atât de ridicate pentru frizerii lor, încât e nevoie de o experienţă de Master Barber de minimum 5 ani. 
Truefitt este de asemenea bine cunoscută ca producător al celor mai rafinate parfumuri tradiţionale englezeşti, accesorii de bărbierit,  produse pentru par şi produse de baie pentru a putea dispune de o îngrijire completă.


sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu