Totalul afișărilor de pagină

duminică, 6 noiembrie 2011

Moda la masculin: tendinţe toamnă – iarnă 2011-2012


Puterea ce o emană un bărbat sigur pe el este susţinută şi de aspectul fizic, aspect direct influenţat de haine şi de atitudinea cu care acesta le poartă.
MEREU LA MODĂ 
Costumul rămâne vedeta prezentărilor, în culori consacrate ca gri, bleumarin 
Sursa: HEPTA

Dacă până de curând era apanajul strict al doamnelor, moda devine şi pentru bărbaţi o certitudine. Cu fiecare an ce trece, ei sunt din ce în ce mai conştienţi de fashion.
Site-urile cu produse bărbăteşti sunt tot mai prezente, magazinele cu specific masculin îşi diversifică şi îşi lărgesc constant oferta. Anumite branduri cu vechime în domeniu renunţă la linia feminină şi se dezvoltă doar pe colecţiile pentru bărbaţi (vezi Brioni).
Este foarte adevărat şi uşor de dovedit, de altfel, că majoritatea colecţiilor pentru bărbaţi văzute pentru sezonul ce începe vor rămâne doar show-uri de modă. Ţinutele prezentate nu vor transcede moda străzii, poate doar cei mai extravaganţi dintre exponenţii masculi ai lumii fashion să îndrăznească. 

Trenduri purtabile şi adaptabile
Totuşi, iată câteva din trendurile sezonului toamnă - iarnă 2011-2012, trenduri purtabile şi adaptabile şi de cei mai "pământeni" dintre semenii noştri. Aşadar, materialele luxoase, precum catifeaua, caşmirul cu două feţe, pielea, sunt piese prezente în prezentările caselor Louis Vuitton, D&G, Lanvin, Etro.
Pentru cei mai îndrăzneţi, jachetele cu aplicaţii din blană albă sau chiar haina de blană pot fi opţiuni pentru sezonul rece, aşa cum propune casa Burberry. O nouă formă a sacourilor şi jachetelor, chiar şi a paltoanelor, a fost bine evidenţiată în multe colecţii. Prada, Acne, şi alte branduri, ne propun aşa-zisa siluetă "boxy", cu o croială lejeră, revere scurte, trei nasturi şi talie neaccentuată.
De la armată la şcoală
Trendul military îşi continuă ascensiunea începută sezonul trecut, jachetele si accesoriile făcându-şi prezenţa la colecţiile Salvatore Ferragamo, Alexander McQueen şi Versace.
Aşa-zisa tendinţă preppy sau stilul "şcolăresc" este una dintre marile noutăţi ale sezonului, un curent ce aduce în stilul casual multe haine comfortabile în culori vii.
Cardigane în nuanţe vibrante de albastru, galben, oranj, purtate peste tricouri şi cămăşi lejere, în combinaţie cu pantaloni în carouri sau culori neutre vă vor scoate cu siguranţă din anonimat. Din nou însă, aveţi mare atenţie la gama cromatică, linia către o ţinută ţipătoare fiind foarte uşor de depăşit.
Opţiunea conservatoare
Dacă faceţi parte din categoria conservatorilor, există noutăţi şi pentru dumneavoastră. Costumul rămâne vedeta prezentărilor, în culori consacrate ca gri, bleumarin. Sunt însă şi propuneri de tonuri neutre, nuante de maro deschis, crem, gri foarte deschis şi chiar alb. Accesorizat însă cu o nuanţă puternică de roşu sau culoarea ceaiului foarte aprinsă a unei malete sau eşarfe, reinterpretaţi clasicul.
Sacoul la două rânduri de nasturi revine în forţă sezonul acesta, dar, vă rog mult, acesta se poartă doar încheiat! Surplusul de material datorat suprapunerii, precum şi reverele generoase, nu arată flatant pentru nimeni atunci când sacoul este descheiat. Faceţi o retrospectivă şi gândiţi-vă dacă l-aţi văzut vreodată pe prinţul Charles descheiat la sacou.
În privinţa pantalonului, atât cel de costum, cât şi cel casual, noul trend constă în croială. Aceasta este lejeră, lăsând bărbaţilor bucuria unei mai mari libertăţi de mişcare şi o ţinută degajată. Şi pentru că sezonul ce începe este de toamnă - iarnă, designerii s-au gândit şi la puloverul pentru bărbaţi. În culori vii sau neutre, cu motive nordice sau împletituri mari, puloverul rămâne o piesă "călduroasă" şi foarte "in".
Geanta-poştaş iese câştigătoare
Ca şi accesorizare, geanta-poştaş rămâne printre preferatele acestui sezon. Aşa-zisa geantă de weekend sau "holdall bag" este prezentă ca noutate, în culori plăcute de piele maronie sau, chiar de pânză. The big news însă este poşeta pentru bărbaţi, de dimensiuni reduse, purtată în mână sau sub braţ.
Credeţi-mă, există un model de geantă pentru fiecare bărbat, aşa că nu vă mai burduşiţi buzunarele cu toate lucrurile necesare peste zi şi încercaţi să purtaţi, fără teamă de ridicol, o geantă potrivită. În final, nu vreau să trec peste articolul pălărie. Aceasta a fost prezentă în show-urile Dior Homme, Lanvin, Dsquared2 în forme destul de ciudate, amintind de cultul mormonilor şi cel amish. O pălărie bine aleasă, cu o formă şi o lărgime a borurilor proporţională cu dimensiunile capului, vă poate da o distincţie şi o prestanţă cu siguranţă apreciate.




sursa:evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu