Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 noiembrie 2011

Ochelarii de soare


Sunt vitali mai ales pentru vremurile insorite. Fiecare dintre noi are nevoie, peste un anumit nivel al luminozitatii, de protectie.
Unii prefera palariile sau sepcile pentru a se feri de razele soarelui. Altii poarta cu ei o umbrela special destinata soarelui incandescent. Dar cu totii ne dorim sa avem cel putin o pereche de ochelari de soare cu lentile polarizate – asta in ideea in care nu vei putea tine ochii deschisi in soarele arzator al unui mic satuc de pe malurile Mediteranei, la orele pranzului. Iar un oftalmolog dedicat iti va spune povesti urate despre desprinderi ale retinei, cu aceia ce au indraznit sa priveasca soarele “in ochi”.
Disconfortul, creat de razele solare puternice, il vei resimti daca, sa spunem, vei participa la o reuniune religioasa si vei intra in biserica dupa cateva ore petrecute in plin soare, fara ochelari de soare – cateva momente vei zari pete intunecate de jur-imprejur.
Sa revenim la ganduri mai bune despre ochelarii de soare – personal, nu sunt un mare adept al purtarii ochelarilor de soare. O fac, asa cum explicam mai sus, din pura necesitate. Asta si in ideea in care purtarea la costum a unei perechi de ochelari neavenita (ca si model), poate ruina intreaga tinuta.
Tind sa accept faptul ca ochelarii de soare in forme clasice vor ramane alegerea cea mai buna. Cele doua modele pe care le am in fata ochilor sunt modele deja consacrate: the Aviator
si
the Wayfarer – in denumirea lor originara.
Destul de diferiti ca si tipar si stil pe care il sugereaza, vor reprezenta intotdeauna cele doua modele dupa care se va intoarce capul.
“Aviatorii” au re-debutat cu mare succes, a doua oara dupa inceputul de secol trecut, pe marea scena a consumatorilor de gen. Nascuti din nevoia practica de a apara de razele soarelui, ochii agili ai pilotilor de avion, s-au interpus repede si in prim planul consumatorului de rand, prin insasi versatilitatea lor, relativ la tinutele la care pot fi asortati.
Chiar daca vor sta intotdeauna corect langa o tinuta casual, n-o sa refuz alaturarea lor tinutelor ce impun cel putin un sacou sport sau tinutelor smart casual.
Pe de alta parte, the Wayfarer dau o nota distincta purtatorului – intineresc tinuta si in acelasi timp adauga o nota de distinctie purtatorului. Fac trecerea foarte rapid din zona funky catre zona intelectualului rasat, purtator de fiecare zi al pantalonului chino sau al pantofilor Oxford.
Au revenit si ei in prim plan dupa ce au facut pasi mari, in perioade scurte atat in anii ’60 cat si in anii ’80. Iata-i, din nou, la rampa in forma lor restilizata, ce aduce un chic aparte purtatorului.
Nu e nici un secret asupra “monopolului” instituit de cei de la Ray Ban in acest domeniu. Calitatea e pe masura. Tot ce trebuie sa faci e sa eviti, pe cat posibil, falsurile. Hologramele, semnele distinctive ale manufacturierului si modul de ambalaj al produsului te vor lamuri asupra produsului spre achizitie.
Din pacate, nimeni nu a reusit pana la acest moment, sa inlocuiasca cu un real succes de casa aceste forme clasice.
Incercarile, repetate in fiecare an, de a desena o noua forma de ochelari, mai colorati, de forma mai rotunjita sau, dimpotriva, mai patratoasa, nu au facut decat sa impinga si mai in fata formele deja consacrate – termenii de comparatie sunt, de cele mai multe ori, hilari.
Nu uita sa adaptezi forma ochelarilor achizitionati la forma fetei – e un element important pe care trebuie sa-l iei in considerare de fiecare data.
Inainte de a pleca la achizitia unui astfel de accesoriu masculin, profita de unul din softurile dedicate acestei teme in reteaua virtuala. Nu cred sa fi dezamagit de rezultatul indicat pe ecran.
sursa:domnideromania.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu