Totalul afișărilor de pagină

joi, 15 decembrie 2011

6 lucruri pe care nu le ştiai despre limbajul trupului

Gesturile spun o mulţime de lucruri despre tine şi tot ele îi pot face pe unii oameni să te simpatizeze şi pe alţii să nu te placă. Citeşte şi descoperă ce nu ştiai despre limbajul corporal!

Gesturile te dau de gol!
Bărbaţii îşi dau seama dacă o femeie e fertilă după felul în care merge
Un studiu citat în volumul 37, numărul patru al periodicului "Archives of Sexual Behavior" susţine că bărbaţii le pot deosebi pe femeile fertile urmărind felul în care merg, susţine Business Insider. Acest lucru, faptul că le pot deosebi, îi face pe aceştia să le considere mai atrăgătoare pe cele care sunt fertile.
Psihopaţii îşi pot alege victimele după mers
Felul în care mergem spunem foarte multe despre starea noastră psihică, susţine un studiu care a încercat să descopere dacă psihopaţii ţin seama şi de acest criteriu atunci când îşi aleg o victimă. Iar rezultatele studiului afirmă că un psihopat îşi poate da seama de gradul de vulnerabilitate al unei persoane urmărindu-i mersul.
Te poţi "antrena" pentru a deveni mai carismatic?
Da, cu siguranţă poţi. Un studiu la care au participat mai mulţi manageri a descoperit că cei care urmaseră un training simţeau că au devenit mai carismatici. Care sunt tehnicile care te fac mai carismatic? Conform aceluiaşi studiu, citat de bakadesuyo.com, poveştile şi glumele, metaforele folosite pentru a vorbi, demonstrarea convingerilor morale înalte, împărtăşirea sentimentelor colective, setarea aşteptărilor înalte, comunicarea cu încredere şi folosirea întrebărilor retorice şi a contradicţiilor în vorbire. Toate acestea pot fi alăturate gesturilor, expresiei faciale, dar şi tonul vocii.
Palmele arată dacă eşti puternic sau slab
Folosirea gesturilor în care palmele sunt îndreptate în sus semnifică putere, în timp ce gesturile în care palmele sunt îndreptate în jos înseamnă subordonare, concesie. Fii atent la gesturile unui politician atunci când ţine un discurs şi vei observa mai bine aceste lucruri.
Anumite gesturi te fac mai convingător
Noah Goldstein, autorul cărţii "Da! 50 de feluri ştiinţifice de a fi mai convingător" susţine, citat de bakadesuyo.com că, în funcţie de ceea ce îţi doreşti -crearea impresiei că oferta ta e atractivă pentru cealaltă persoană sau reducerea rezistenţei acelei persoane la adresa propunerii tale- trebuie să îţi adaptezi stilul de comunicare. Astfel, o persoană care îşi doreşte ca oferta sa să fie mai atractivă va vorbi mai repede, va avea mişcări mai ample şi gesturi mai rapide, în timp ce o persoană care îşi doreşte să slăbească rezistenţa unei persoane la propunerea sa va avea gesturi mai precise şi va vorbi şi se va mişca mai lent.
Dacă stai drept te simţi mai puternic, simţi mai puţină durere şi ai mai multă încredere în tine. Doar dacă eşti bărbat!
Un studiu citat de periodicul Psychological Science susţine că bărbaţii au numai de câştigat adoptând o postură dreaptă, în timp ce femeilor...nu le prieşte prea tare, susţine un alt studiu citat în periodicul "Cognition & Emotion", volumul 21 din 2007.







sursa:realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu