Totalul afișărilor de pagină

joi, 1 decembrie 2011

Ce teste de engleza iti deschid portile spre strainatate?

Daca te afli printre tinerii care vor sa invete in strainatate, 10 pe linie la limba engleza in liceu nu va convinge marile universitati din Europa si din afara ei ca vorbesti engleza destul de bine ca sa te accepte drept student.

Ce examene trebuie sa treci ca sa poti invata in engleza in strainatate?

Ce examene trebuie sa treci ca sa poti invata in engleza in strainatate?
shutterstock.com
Pentru a putea pleca la studii in strainatate unde cursurile se predau in engleza, trebuie sa treci de unul dintre testele standardizate de engleza recunoscute international: TOEFL, IELTS, CPE, SAT.

De care dintre aceste teste ai nevoie? Asta depinde foarte mult de tara unde vrei sa studiezi. De exemplu, pentru Marea Britanie, ai nevoie de IELTS si de CPE. Pentru SUA, automat va trebui sa treci de examenele SAT si pe deasupra sa obtii si un rezultat destul de bun la TOEFL.

Dar pentru majoritatea universitatilor mari europene, ai nevoie de un scor bun la TOEFL sau la IELTS.

IELTS - International English Language Testing System

IELTS - International English Language Testing System
Wiki Commons
Unde se da?
Examenul IELTS in Romania se da in centrele British Council din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca.

Ce urmareste?
Examenul IELTS este printre cele mai usoare din grup, deoarece este orientat spre studii academice. In alte cuvinte, testul urmareste sa determine daca cel care ia testul e capabil sa invete in limba engleza, nu neaparat sa o vorbeasca absolut perfect.

Structura

IELTS are patru parti: Listening (30 de minute), Reading (60 de minute), Writing (60 de minute) si Speaking (11–14 minute). Timpul maxim de testare este de 2 ore si 45 de minute.

Cat costa?
680 de lei.

Unde este acceptat?
Testul IELTS este acceptat de peste 6000 de institutii de invatamant si companii de pe tot mapamondul.

Cand se da?
In Bucuresti se da mai des, dar in celelalte centre British Council din Romania testul se da o data in primavara si o data in toamna.

Ce valabilitate are?
Rezultatele testului sunt valabile doi ani. Adica in acesti doi ani trebuie sa aplici la facultatea preferata, altfel va trebui sa dai testul din nou.

Ce spun cei care l-au dat?
“Examenul in sine e mai greu pentru faptul ca detaliile sunt mult mai tehnice si pentru cineva ca mine care a facut filologie si 4 limbi, sa invat sa fac diagrame pentru o problema de marketing a fost cam dificil. Dar nu imposibil. Proba de Reading contine mai multa fictiune si mai mult povestit, ceea ce presupune ca mentine un echilibru cu elementele mai tehnice ale testului. Listening e de asemenea destul de simplu cu variatii de accent numai de pe teritoriul Angliei sau in cel mai rau caz, se mai aude un australian sau un american.“ - Ana-Maria, 26 de ani.


Citeste mai mult:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu