Totalul afișărilor de pagină

joi, 1 decembrie 2011

Şapte lucruri pe care nu le ştiai despre 1 decembrie

Versiunea de ceară a lui Adolf Hitler, din Muzeul Figurilor de CearăDincolo de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, 1 decembrie aminteşte lumii întregi de mari artişti, de oameni care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei ştiinţei, sau de compozitorii îndrăgiţi de români, precum autorul şlagărelor "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara" şi "Hai acasă puişor".

Fanii Muzeului de Ceară din Londra au un motiv în plus să sărbătorească ziua de 1 decembrie - la această dată, în 1761, s-a născut Marie Tussaud,fondatoarea celebrului Muzeu din Londra. Tot de 1 decembrie, în 1743, s-a născut fondatorul chimiei anorganice, Heinrich Klaproth. În 1892 s-a născut scriitorul Cezar Petrescu, membru titular al Academiei Române.

În 1866 a încetat din viaţă aplinistul care poartă numele celui mai înalt vârf de munte de pe Terra din munţii Himalaya - Sir George Everest, care a condus Serviciul geodezic al Indiei şi a realizat cartografierea ţării. Mult mai recent, în 2004, a încetat din viaţă prinţul Bernhard al Olandei, tatăl reginei Beatrix.

Pe plan intern, pe 1 decembrie 1960 înceta din viaţă unul dintre artiştii iubiţi de români - Ion Vasilescu, dirjior şi compozitor de muzică uşoară, autorul şalgărelor "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara", "Hai acasă, puişor", "Habar n-ai tu". Pe de altă parte, la doi ani după Adunarea Naţională a Românilor de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, municipalitatea Braşov dona Castelul Bran reginei Maria a României.

sursa:realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu