Totalul afișărilor de pagină

joi, 1 decembrie 2011

Cel mai bine platite joburi de pe Wall Street. Cum sunt recrutati analistii care lucreaza pe cea mai bogata strada din lume


Este cunoscut faptul ca salariile analistilor de pe Wall Street ajung lejer la cateva milioane de dolari pe an. Care sunt insa pozitiile pentru care acestia sunt recompensati cu sume fabuloase? Despre geniile in informatica si matematica, dar mai ales, despre cum ajung sa lucreze pe cea mai bogata strada din lume, au vorbit doi recrutori ai unei companii de top in management si consultanta.


 Cel mai bine platite joburi de pe Wall Street. Cum sunt recrutati analistii care lucreaza pe cea mai bogata strada din lume
Steve Potter, manager in recrutare al companiei britanice Odgers Berndtson si Glenn Stevens, partenerul sau axat pe servicii financiare, au vorbit intr-un interviu acordat Business Insiderdespre fabuloasele salarii ale economistilor care lucreaza in bancile, fondurile de investitii sau companiile de consultanta de pe Wall Street, din New York.
 
Desi sunt cateva criterii clare pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca pentru a lucra intr-una din pozitiile acestea bine cotate, nu exista o reteta exacta, spun cei doi analisti. „Calea spre pozitiile de top difera de la job la job”, afirmaStevens.
 
Amandoi recunosc insa ca regula generala de pe Wall Street vizavi de candidati este ca acestia sa absolve una din cel mai bine cotate 20 de universitati din lume si sa aiba, totodata, un masterat in domeniul financiar. Dupa vreo doi-trei ani de „juniorat” pe Wall Street, angajatilor le este recomandat un program de MBA (master in business administration) la una din scolile de business de top. Dupa absolvirea programului, acestia au mari sanse sa devina asociati in companiile respective.
 
Cei deveniti asociati au apoi sanse reale de candidatura la vice presedintia companiei. Pasii vor fi parcursi insa treptat: va trece de la director, la manager pe regiune si asa mai departe, pana cand va face parte din „top of the top” – top management.

„Trebuie sa-ti platesti cotizatiile si mai ales timpul. Trebuie sa te critici si sa te autodepasesti in fiecare an”, explicaGlenn Stevens. Analistul le-a marturisit celor de la Business Insider ca Wall Street este vazuta drept o meritocratie, adica una din industriile bazate pe merit din lume. Poate prima din toate. „Este nemiloasa cu cei incapabili de performante. E un business alpha”, subliniaza Stevens.
 
Topul celor mai bine platite joburi de pe Wall Street
 
Ofiter-sef de risc: 1-3 milioane de dolari pe an

Ofiter-sef legist (care se ocupa de respectarea intru totul a legilor, regulilor interne, politicilor si procedurilor companiei): 1-2 milioane de dolari pe an
 
Ofiter-sef IT: 2-3 milioane de dolari pe an

Manager General: 2-6 milioane de dolari pe an

Partener (asociat) la o firma de hedging:
 2-5 milioane de dolari pe an

Trader: 2-3 milioane de dolari pe an
 
Manager de cercetare la un fond de investitii: 2-3 milioane de dolari
 
Trader-sef: 15-20 milioane de dolari pe an
 
Ce conditii trebuie sa indeplineasca analistii de pe Wall Street
 
1. O diploma universitara de top. Marile banci isi recruteaza oamenii dupa renumele scolilor absolvite, iar candidatii care au terminat universitati elitiste au cele mai multe sanse de reusita. Explicatia vine in felul urmator: firmele importante vor angajati performanti, iar retelele lor sunt manageriate de asemenea alumni.

2. Note mari in facultate. Cu cat cei care se prezinta la interviu pentru un post de analist pe „cea mai bogata strada din lume” (asa cum a fost denumita Wall Street) au avut note cat mai mari in programele de studii absolvite, cu atat au mai multe sanse de izbanda. Exista, fireste, si exceptii de la aceasta regula, insa deseori notele mari suplinesc rezonanta institutiilor de invatamant superior.
 
3. Specialitatea potrivita. Absolvirea unor cursuri de finante, afaceri, contabilitate sau analiza financiara reprezinta, de asemenea, un plus pentru candidati. Iar specializari suplimentare, de genul inginerie, expert in fizica sau in statistica, ofera avantaje in cele mai multe companii. In general, corporatiile de pe Wall Street cauta oameni cu abilitati matematice.
 
4. Stapanirea la perfectie a programelor Microsoft Office, in special Excel si Power Point. Motivul? Acestea sunt instrumentele de baza ale traderilor.
 
5. Abilitati sportive. Desi poate parea ciudat, pentru cei mai multi manageri, faptul ca un candidat a jucat intr-un sport de echipa ii demonstreaza ca acesta din lume stie sa se comporte intr-un grup si sa supervizeze lucrurile si din afara lui. Arata totodata competitivitate si eficienta in munca, in conditii de stres.

6. Implicarea in activitati extracuriculare – de tip ONG-uri, actiuni studentesti, proiecte universitare etc. Asemenea experiente dau impresia unor initiative de lideri, unor ambitii si implicatii personale in proiecte cu scop mai mult sau mai putin social. Toate companiile isi doresc oameni sociabili, carora sa le placa sa lucreze in compania respectiva si care sa nu-si verse frustrarile profesionale asupra clientilor.

7. Internship-uri in marile companii. Toate practicile de vara din firmele importante reprezinta un mare plus pentru fiecare recrutor. Ele sunt vazute ca niste slujbe full-time in timpul ori dupa (in functie de caz) terminarea studiilor, drept urmare – implicare, dorinta de specializare, dorinta de invatare.
 
8. Examenul CFA (The Global Association of Investment Professionals – CFA Institute). Nu este obligatoriu, dar constituie un avantaj pentru analistii financiari interesati de un post in domeniu.

9. Actiuni antreprenoriale. Nu exista o cale mai buna de a-ti dovedi capacitatea de manageriere a unei afaceri decat prin experiente similare anterioare. Candidatii care au demarat, la un moment dat, actiuni antreprenoriale (nu trebuie sa fie vorba despre operatii de milioane de dolari) au toate sansele sa fie luati in vizor de catre angajatorii de pe Wall Street.
 
10. O cunostinta care activeaza deja pe Wall Street. Acest lucru este crucial pentru fiecare aplicant. Un analist care tranzactioneaza deja pe WS si care poate oferi recomandari bune despre tine constituie incredere recrutorilor vizavi de abilitatile si relatiile tale. Poate fi vorba despre un alumn al universitatii pe care ai absolvit-o, un prieten din facultate, chiar si o ruda apropiata.


sursa:incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu