Totalul afișărilor de pagină

marți, 6 decembrie 2011

Invata sa strangi mana ca un barbat adevarat


Strangerea de mana poate fi o adevarata carte de vizita pentru un barbat, deoarece acest gest se face mai ales cand cunosti pe cineva, deci poate cantari mult in ceea ce priveste prima impresie. Exista strangeri de mana prietenesti, cordiale, formale sau nevoite, insa nu te sfatuim sa le tratezi diferit. Iata cum sa strangi mana ca un barbat adevarat.

1. Intra in raza vizuala a presoanei pe care vrei s-o saluti. Nu intinde mana cand esti in spatele sau laterala cuiva pentru ca te va obseva mai greu si vei da nastere unei situatii jenante.

2. Priveste direct in ochi persoana pe care vrei s-o saluti. Este un moment de interactiune directa, deci nu ai voie sa fii preocupat de altceva. Daca esti ocupat, amana momnentul pana cand esti disponibil si poti acorda cateva secunde de atentie.

3. Ai grija sa ai mainile curate, nu murdare, lipicioase sau transpirate. Este un contact piele pe piele, deci nu vrei sa lasi o impresie de dezgust.

4. Zambeste cand intinzi mana. Nu e greu si nici nu trebuie sa depui mare efort. Cand faci cunoscinta cu cineva, se presupune ca esti incantat.

5. Daca te afli la prima intalnire, pronunta-ti numele in timp ce intinzi mana si privesti interlocutorul in ochi. Este politicos sa spui ca esti incantat de cunostinta, chiar daca asta vei afla mai tarziu.

6. Nu intinde o mana inerta, fara sa aplici nici un pic de presiune, lasandu-l pe celalat sa stranga mana.

7. Nu strange excesiv de tare mana cuiva, riscand sa-i provoci durere. Nu este cazul sa-ti afirmi barbatia dupa intensitatea strangerii mainii.

8. Cuprinde mana celuilalt cu toate degetele, facand o priza completa. Acesteistrangeri de mana i se mai spune si "the web touch". Foloseste neaparat mana dreapta si strange doar mana dreapta a celuilalt.

9. Poti sa scuturi mana celuilalt o data sau de doua ori maxim, insa nu este obligatoriu. Strangerea ideala de mana ar trebui sa dureze maxim 2-3 secunde.

10. Cand strangi mana unei femei, foloseste mai putina presiune, ca doar nu vrei sa-i strivesti degetele.

sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu