Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 septembrie 2011

Relatia la locul de munca are vreo sansa? Cand "dragostea vietii tale" este colegul de serviciu


Ajungi la serviciu prima, radiind de fericire. Si nici nu este de mirare. Acolo te asteapta tipul de care esti indragostita pana peste cap si care, dintr-o simpla privire, te face sa simti ca plutesti. Si totusi, e bine sa iubesti un coleg de munca? Poti sa mentii o relatie cu el? Iata cateva lamuriri care te vor ajuta sa-ti pui mai bine ordine in ganduri si sa iei decizia care te va avantaja.

Barfele va strica rostul
Relatia cu un coleg de munca este controversata. "Inainte sa te implici intr-o astfel de relatie trebuie sa te astepti la orice, si la bune, si la rele. Totul depinde de intensitatea sentimentelor ambilor parteneri si de ceea ce vor ei", spune psihologul Sorina Cristea. Daca ii dai cu piciorul ai putea pierde marea dragoste, daca o accepti si te implici risti sa-ti complici viata si chiar sa-ti periclitezi evolutia profesionala. Gandeste-te de doua ori inainte ca sentimentele sa-ti ia mintile si sa te implici intr-o relatie cu el. Nu-ti va fi prea usor sa te bucuri de dragostea noului tau partener atat timp cat planul personal si cel profesional se suprapun. La inceput vei fi tentata sa tii secreta relatia, dar dupa numai cateva luni sau saptamani flirtul vostru va starni curiozitatea celorlalti angajati si noutatea va iesi la iveala cand nici nu te astepti. Iar acest lucru va alimenta gurile rele ale colegilor cu tot felul de barfe, neplacute pentru voi. Atentie, insa! "Oamenii carcotesc doar atunci cand relatia nu merge in directia buna, cand partenerii nu se inteleg sau unul dintre ei are obligatii matrimoniale", avertizeaza psihologul. 
Iubitul tau, gura sparta
Indiferent ca va petreceti pauza de masa impreuna sau va dati intalnire dupa program in afara institutiei, odata intrati in colimatorul curiosilor, multi va vor comenta actiunile. Va tineti de mana, va priviti fix in ochi, va sarutati, vorbiti etc., nimic nu scapa din vizorul coechipierilor, iar tu nu vei putea face decat sa stai, sa asculti si sa-ti musti limba ca sa nu-ti pui jobul in pericol. In plus, poate ca voi va intelegeti initial sa nu discutati intimitatile voastre la serviciu, dar el si-ar putea incalca promisiunea, dand curs si mai multor subiecte defaimatoare la adresa ta, mai ales daca acolo are si un prieten "bun". Si totusi, dragostea cu colegul de serviciu iti poate aduce si multe beneficii. 
Avantajele amorului la locul de munca:
Numarul mare de ore petrecute zilnic in compania lui iti permit sa-l cunosti mai bine; 
Mergi cu placere la serviciu; 
Ai mai mult chef de munca si te straduiesti sa-ti iasa totul perfect ca sa nu fii pusa intr-o situatie jenanta fata de iubitul tau; 
Lucrand impreuna va veti apropia unul de celalalt mai repede. 
Situatiile jenante la care te expui:
Flirtul in timpul orelor de lucru te-ar putea costa izolarea de ceilalti colegi, pierzand prietenia lor; 
Poti descoperi ca nu aveti nimic in comun, decat pasiunea pentru activitatea pe care o desfasurati la locul de munca; 
Rusinea fata de sefi si colegi dupa ce idila ta ia sfarsit; 
Problemele de la serviciu care ti-ar putea face zile negre la finele relatiei. Daca el ocupa o functie superioara tie, s-ar putea sa-si doreasca sa scape cat mai repede de "spinul din ochi". 
Sorina Cristea, psiholog in cadrul Spitalului Clinic Floreasca: Raman impreuna doar cei care se iubesc cu adevarat
"Relatia cu un coleg de munca poate fi un atu, dar si un inconvenient. Pe de o parte, lucrand in acelasi spatiu nu lasi loc de interpretari si disensiuni legate de infidelitatea la serviciu, de faptul ca tu muncesti mai mult sau mai putin decat partenerul tau etc. Pe de alta parte, ce e mult strica. Petrecand tot timpul impreuna cu el, si la serviciu, si in afara, apare monotonia. Raman impreuna doar cei care se iubesc cu adevarat, isi doresc sa ramana impreuna si au in comun si altceva, nu doar munca."



sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu