Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 septembrie 2011

Vezi aici credinţe şi practici şocante din istorie

Procedura medicalã de largã rãspândire în secolul al 19-lea includea o insuflaţie de fum în rectul pacientuluiÎnainte de dezvoltarea practicilor medicale moderne oamenii erau expuşi unor intervenţii brutale cu rădăcinile în tot felul de prejudecăţi şi superstiţii, unele de-a dreptul morbide. historia.ro prezintă top credinţe şi practici şocante.

Soţia la vânzare. Undeva la sfârșitul secolului al 17-lea documentele ne informeazã cã se popularizase obiceiul vânzãrii soţiei la licitaţie publicã, licitaţie anunţatã în avans. Femeia era expusã într-o piaţã, legatã cu un laţ de gât, braţ sau mijloc. Vânzarea soţiilor se generalizeazã în secolele 18-19 ca o metodã de a pune capãt unei cãsnicii nesatisfãcãtoare.

Clisma cu tutun. Procedura medicalã de largã rãspândire în secolul al 19-lea includea o insuflaţie de fum în rectul pacientului, datoritã presupuselor efecte benefice ale nicotinei, folositã frecvent pentru tratarea durerilor de cap, insuficienţei respiratorii, crampelor stomacale, ameţelilor sau rãcelii.

Testul iepurelui. Testul consta în injectarea urinei feminine în corpul unei femele de iepure. Dacã ovarele acesteia reacţinau la lichid însemna test pozitiv pentru cã se constata prezenţa hCG (human chorionic gonadotropin).

Lobotomia. Lobotomia consta în tãierea conexiunilor la cortexul prefrontal, partea anterioarã a lobului frontal. Procedura se rezuma la forarea craniului și distrugerea ţesutului de pe lângã lobul frontal, crezându-se posibilã ameliorarea depresiei, schizofreniei, maniei sau tulburãrilor comportamentale.

sursa:realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu