Când eram în liceu aveam un fix: nu-mi plăcea sub nici o formă să port căciuli iarna. Nu mă întreba de ce, știu doar că ieșeam din casă doar cu haina pe mine chiar dacă era -10 grade afară. În zilele cu ger simțeam cum îmi îngheață urechile dar rezistam cu stoicism. Așa mă obișnuisem.
În facultate am hotărât totuși să-mi iau una. Am prins o iarnă foarte friguroasă așa că n-am vut de ales. Am Intrat într-un magazin, am probat câteva și am cumpărat prima mea căciulă după mai bine de șase ani. Rezultatul: urechile mele se simțeau extraordinar de bine după atâta frig îndurat.
N-o să încerc să îți explic de ce am stat atâta vreme fără căciulă, nici să te conving că tu ai avea nevoie de una. Presupun că ești deja interesat de căciuli prin simplul fapt că citești acest articol.
Pe timp de iarnă eșarfele, fularele, mănușile și căciulile sunt singurele accesorii pe care le poți purta afară. Dacă le alegi cu bun gust vei fii cu stil chiar și la -10 grade celsius.
Căciulile au un mic dezavantaj atunci când sunt purtate: îți strică freza. Dacă ai creastă sau o ceva mai complicat, o căciulă va strica, cu siguranță, totul.
Există, totuși, căciuli cu stil. Dacă ți-ai călcat pe inimă și ai ales o freză mai lejeră pe timp de iarnă, adică una peste care poți purta o căciulă fără să o strici prea tare, îți voi arăta câteva modele la modă (și care vor fi ok și în anii următori, dealtfel).
Probabil cel mai la modă tip de căciulă este (încă) fesul. NU, nu din acela cu moț, ceva mai cu stil. În engleză se numește beanie.
Ca modele nu îți recomand clasicele fesuri cu logo-uri gen Puma sau Adidas. Mergi pe ceva fără înscrisuri prea multe; alege-ți în schimb modelul și culoarea sau culorile pe care le preferi și care merg cu ținutele și complexitatea pielii tale.
Iată câteva modele:
După cum vezi, nu ești limitat la negru și la gri. Poți alege liniștit din marea varietate de culori disponibile însă ai grijă să probezi cât mai multe pentru a fi sigur că faci alegerea cea bună. Nu te limita la un singur magazin, mergi prin mai multe și compară prețuri și modele.
Vrei ceva mai cu stil? ce zici de un Greek’s Fisherman’s Hat? Vine într-o mare varietate de culori și modele iar partea bună e că o găsești la noi în malluri, adaptată la gusturile tinerilor din ziua de azi.
Să nu crezi că acest gen de șapcă e doar pentru bătrânii pescari ce aveau de suferit prin frig și ploaie. Cei din vest au adoptat-o de ceva vreme iar trendul nu pare să se fi terminat.
De obicei, acestea sunt făctue din lână sau bumbac. Dacă vrei ceva autentic, caută-le pe cele făcute manual chiar în Grecia și exportate.
photo: villagehatshop.com
Iar dacă ai de înfruntat friguri năpraznice, îți recomand o căciulă Ushanka…
foto: arctic-store.com
Acest gen de căciuli au fost purtate în Rusia și Scandinavia de secole bune. Sunt confecționate din peile de iepure, de oaie sau piele artificială. O poți purta cu succes în excursiile tale pe munte în timpul iernii, atâta timp cât o asortezi cu restul ținutei.
Cum asortez căciula cu restul ținutei? Vreau să văd niște poze concrete!
Iată-l pe David Beckham cu un fes gri ce completează o ținută formată din blugi, adidași albi, jachetă de piele neagră, tricou gri și curea maro. Dacă ți se pare prea intimidantă ținuta dar totuși nu știi cum a reușit să le combine așa de bine, îți spun eu secretul: are persoane care se ocupă de asta. Știu că nu îți permiți un consultant de imagine dar îți permiți să te informezi și să înveți singur.
O altă șmecherie este să cumperi eșarfa și căciula din aceeași material și din aceeași culoare. astfel, cele două îți vor încadra fața și o vor scoate în evidență.
Ce urmează? Urmează să mergi prin magazine și să-ți alegi căciula ținând cont de restul ținutelor. Gândește-te ce palton sau jachetă vei purta cu acea căciulă. De asemenea, contează dacă porți pantaloni formali, blugi, culoarea ghetelor etc. Ține minte: ținuta e un joc de lego.
sursa:fiicustil.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu