Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

6 sfaturi utile pentru achizitionarea unei masini


Cine a cumparat sau vandut macar o data in viata o masina stie ca se confrunta cu o multime de probleme, ascunse sau vizibile, de ordin tehnic sau birocratic, iar o experienta pe care abia o astepti se poate transforma rapid intr-o dezamagire profunda. Iata ce ar trebui sa stii inainte sa dai banii pe urmatoarea masina.

1. Fa-ti temele de acasa

Cauta bine in ziare sau pe internet si afla ce masina ti s-ar potrivi in functie de nevoile si bugetul tau. Studiaza avantajele si dezavantajele, preturile cerute, precum si sfaturi ale altor proprietari de pe forumuri.

2. Calculeaza-ti atent costurile

In cazul achizitionarii unei masini noi, majoritatea oamenilor fac un credit. Avand in vedere situatia economica actuala, poate ar fi bine sa te gandesti de doua ori daca vei putea duce ratele in urmatorii ani.
O alta varianta foarte populara este cumpararea unei masini la mana a doua. Chiar daca te bucura pretul mic, pregateste-te sa investesti destul de mult in reparatii de-a lungul timpului, avand in vedere ca nimeni nu-ti poate oferi vreo garantie la masina.

3. Ia toate detaliile posibile despre masina respectiva

Daca ai gasit o masina care te tenteaza, incearca sa afli cat mai multe despre ea. Este greu sa convingi proprietarul sa-ti spuna si lucrurile mai putin placute(kilometrajul real, de exemplu), insa exista indicii care-ti pot semnala diverse probleme: vopseaua schimbata sau portiunile revopsite pot semnala un accident,urmele de rugina sunt si ele semnale de alarma, etc.

4. Nu te limita la un singur tip de masina

Gaseste cel putin trei masini care ti se potrivesc si compara pretul, dotarile si consumul. Ia in considerare masina care se potriveste cel mai bine nevoilor si stilului tau. Daca petreci majoritatea timpului in oras si calatoresti de 2-3 ori pe an, atunci iti trebuie o masina de oras. Daca ai o familie numeroasa, iti trebuie clar o masina sigura si spatioasa.

5. Mergi cu masina la un service

Chiar daca prietenul tau cel mai bun iti garanteaza ca faci o afacere buna, insista sa mergi cu masina la un service si sa-ti faca o evaluare. Nu te duce la un service de cartier, cauta un service cu vechime si renume, chiar daca te va ciosta mai mult evaluarea. Te va scuti de multe probleme ulterioare.

6. Testeaza personal masina

Nu cumpara masina, pana nu te sui chiar tu la volan si faci o plimbare cu ea. Testeaza franele, acceleratia, ambreaiajul si volanul, atat cat te pricepi tu. O problema grava ar trebui imediat descoperita.

sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu