Totalul afișărilor de pagină

luni, 5 decembrie 2011

55% din comunicare este non-verbala


Gesturile te pot ajuta sa ai succes sau pot fi greseli care te costa. Pe BestJobs poti afla ce mesaje ascunse transmit unele gesturi banale.

De exemplu, daca la un interviu, daca stai cu mainile incrucisate, lasat pe spate si cu picioarele chircite, transmiti urmatorul mesaj: mi-e frica, nu cred ca voi face fata. Iar prin gesturi e mult mai greu sa minti decat prin cuvinte.
Daca vrei sa afli mai multe despre limbajul non-verbal, citeste cartile lui Allan Pease! Este considerat `parintele` comunicarii non-verbale.

Este popular in Occident pentru best-selleruri precum: `Cartea limbajului trupului: Cum sa citesti atitudinea altora dupa gesturi`, `De ce barbatii nu asculta, iar femeile nu stiu sa citeasca harti`. Allan Pease este cunoscut insa si pentru show-urile pe care le pune in scena. De unde unii invata cum sa vorbeasca in public, altii cum sa vanda sau sa inteleaga ce vor femeile.
Nu trebuie sa te duci pana la New York sau pana in Australia sa-l vezi. Allan Pease va fi adus in Romania de HCS si va sustine un seminar la Sala Palatului, pe 27 iulie.

In timp ce unii conferentiari motiveaza, altii distreaza, iar altii informeaza, despre Pease se spune ca este unul dintre putinii care le imbina pe toate trei.
`La orice nivel, comunicarea este foarte importanta, iar Allan Pease spune ca 7% din felul în care influentam persoana cu care comunicam sunt cuvintele, 38%, tonalitatea, si 55% este limbajul trupului si prezenta`, sustine Camelia Levintza Stettler, events Manager la HCS.

Cum te tradeaza gesturile:
- atunci cand un copil minte, isi va ascunte mainile la spate. La fel si un barbat care vrea sa-i ascunda sotiei ca a petrecut noaptea la bere cu prientenii
- dominare si supunere in datul mainii: cel care incearca sa-si duca palma deasupra, astfel incat sa stea cu fata in jos, vrea sa domine, in timp ce o palma orientata in sus arata supunere.
- frecatul ochilor: este o incercare a creierului de a respinge suspiciunile si dubiile.
- incrucisatul gleznelor pe scaun: reprimarea unei emotii sau a unei atitudini. Se observa in mai toate cazurile in care o persoana este intervievata pentru un job.




sursa:bestjobs.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu