Totalul afișărilor de pagină

luni, 5 decembrie 2011

Patru situaţii în care ar trebui să fii geloasă

Il tii din scurt si te cam simti vinovata? Nu e cazul! In anumite momente, e chiar recomandat sa te arati geloasa, pentru ca astfel vei castiga o gramada de puncte... in inima iubitului tau.

Gelozia este uneori îndreptăţită
Indiferent cat de puternica e legatura dintre voi, e normal ca din cand in cand sa te mai faci verde de gelozie. Din fericire, terapeutii de cuplu sustin ca putina gelozie nu strica, ba chiar e benefica relatiei, scrie Cosmpolitan.
"Este o modalitate productiva prin care sa-i dai de inteles iubitului ca tii la el si sa-i arati cum vrei sa se comporte cu tine", explica Debbie Magids, psiholog doctor si autoareaa cartii "All the Good Ones Aren't Taken".
Pentru ca e greu sa-ti dai seama in ce situatii e indicat sa dezlantui furtuna si cand sa te abtii de la comentarii, am intrebat o gramada de fete COSMO cum ar reactiona in situatiile frecvent datatoare de gelozii.
Apoi, am rugat psihologii sa comenteze si sa dea sfaturi, ca de acum incolo sa stim cum "sa atacam".

Nu-ti spune niciodata cui da mesaje

E necesar un anumit grad de individualism intr-o relatie, dar ar trebui sa fii inconstienta ca sa suporti un asemenea comportament, sustine Magids.
Ea te sfatuieste sa fii directa si sa-i spui: "Cred ca se intampla ceva, pentru ca prea esti secretos. Nu-mi place ca trebuie sa pun problema asa, dar chiar vreau sa stiu cui ii dai mesaje".

Noua colega a iubitului tau arata ca un topmodel

"Una e ca iubitul tau sa stea de vorba cu o tipa superba pe care, cel mai probabil, n-o s-o mai vada niciodata, si alta e ca acea tipa cu trup de fotomodel sa stea langa el 40 de ore pe saptamana", spune Rachel Sussman, terapeut de cuplu in New York.
Desi e foarte probabil ca iubitul tau sa nu-si fi dat seama ca tipa ii face ochi dulci, n-ar fi rau sa-l pui in garda si sa-i spui ca nu esti deloc incantata de faptul ca petrece asa de mult timp cu ea.

Intalnire cu o fosta mare iubire

Normal ca ai face orice numai sa-i stergi din agenda aceasta intalnire de gradul trei, totusi, faptul ca ti-a spus ce urmeaza sa faca iti arata ca nu are nimic de tainuit, lamureste Terri Orbuch, terapeut de cuplu.
Asta nu inseamna ca trebuie sa-i ascunzi ceea ce simti, dar intreaba-te inainte de a deschide gura daca nu cumva nesiguranta ta privind stabilitatea relatiei este sursa geloziei inflacarate.

Petrecere de burlaci in club de striptease

Daca n-ai nicio strangere de inima, foarte bine, dar in cazul in care nu esti tocmai OK cu situatia data, vorbeste. Intreaba-l cum s-ar simti daca ai fi tu in locul lui si spune-i ca nu esti incantata de aceasta noapte nebuna de burlaci. Ar trebui sa-ti respecte sentimentele macar atat cat sa nu ceara un lap dance.

sursa:realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu