Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 decembrie 2011

Al treilea Război Mondial se va duce între China şi SUA, susţin analişti

China se înarmează

Puterea militară a Chinei creşte pe zi ce trece. În replică, SUA încheie un acord de staţionare a trupelor americane în Australia. Să fie acesta începutul unor tensiuni de neevitat între SUA şi China şi care ameninţă pacea mondială?

Armata chineză este pregătită

China este fără îndoială o nouă putere economică, dar şi o forţă militară în expansiune. Asta alarmează nu numai vecinii din Asia, dar mai ales Washington-ul. Astfel, scenariul unui conflict armat între cele două superputeri este luat în calcul pentru prima dată după 1953 când SUA s-a retras din Coreea de Nord, scrie pakalertpress.com, citat de Romania Liberă
"Dacă nu au învăţat nimic din experienţele trecutului, atunci SUA şi China se vor găsi implicate din nou într-o criză gravă criză la un moment dat în viitor", spune strategul american Pavel Stares.
Noul scenariu este luat în calcul după ce Washington-ul, ale cărui baze militare au devenit vulnerabile în Pacificul de Vest, a încheiat, săptămâna trecută, un acord istoric cu Australia: 2.500 de militari ai Marinei americane vor staţiona în partea de nord a ţării.
Beijing-ul a denunţat acordul, acuzând că "extinderea alianţelor militare este inadecvată şi nu poate fi în interesul ţărilor din această regiune". Chiar şi în Australia, acordul pentru baza americană a provocat controverse.
Războiul dintre cele mari puteri s-ar putea duce însă şi într-un alt mod decât cel clasic. Cum chinezii fac deja experimente cyber prin care penetrează corporaţiile americane, dar şi sistemele  informatice guvernamentale, este de aşteptat ca în momentul unei confruntări demersul Chinei să fie devastator într-o epocă în care calculatoarele controlează aproape totul.

Armata chineză este pregătită
sursa:realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu