Daca le transmitem celorlalti orice expresie faciala, ei ne vor transmite inapoi aceeasi expresie. A fost dovedit stiintific faptul ca o reactie pozitiva fata de o figura zambitoare este inradacinata adanc in creier.
Expresiile faciale
Un zambet spune intotdeauna “Sunt bucuros sa te vad si te accept asa cum esti”. De aceea, tuturor persoanelor le plac oamenii care zambesc tot timpul (un exemplu ar putea fi bebelusii care insenineaza ziua oricarui adult).
Profesorul Ruth Campbell de la University College din Londra a descoperit un “neuron oglinda” localizat in creier ce activeaza partea responsabila de recunoastere a figurilor umane si a expresiilor si care produce aproape instantaneu o reactie de oglinda.
Cu alte cuvinte, fie ca suntem sau nu constienti de acest lucru, noi reproducem automat expresiile pe care le vedem la cei care ne inconjoara intr-un anumit moment sau intr-o anumita situatie.
La oameni, zambetul are aproape aceeasi finalitate ca si la celelalte primate. Acesta ii arata persoanei cu care avem de-a face ca nu reprezentam un pericol si ii cere sa ne accepte asa cum suntem. Iar aceasta reactie este foarte bine fixata in creier.
De aceea, a zambi in mod regulat este probabil cea mai importanta deprindere a noastra care trebuie dezvoltata ca parte a repertoriului limbajului corporal chiar si atunci cand nu suntem in dispozitia necesara de a zambi, pentru ca influenteaza direct atitudinile celorlalti si felul in care reactioneaza fata de persoana noastra.
Incruntarea este o expresie faciala negativa atunci cand interactionam cu celalalt pentru ca interlocutorul poate considera fie ca nu ne este pe plac, fie ca avem o atitudine critica fata de el. Daca sunteti o persoana care are obiceiul de a se incrunta, incercati sa va tineti mana la frunte atunci cand vorbiti pentru a va dezvata de acest obicei distructiv.
In concluzie, cand zambim cuiva, persoana respectiva ne va intoarce zambetul aproape intotdeauna. Aceasta atitudine produce sentimente pozitive in interiorul ambilor interlocutori datorita fenomenului cauza-efect.
Studiile arata ca majoritatea intalnirilor vor decurge mai lin, vor dura mai mult, vor avea rezultate mai bune si ne vor imbunatati spectaculos relatiile cu oamenii din jur, acest lucru insa numai daca ne facem obiceiul de a zambi in mod regulat si de a rade des. Cel mai bine ar fi sa aplicam aceste procedee pana in momentul in care zambetul ne va intra in reflex.
A fost de asemenea dovedit ca zambetul si rasul nu numai ca imbunatatesc relatiile interpersonale cu semenii nostri, dar si intaresc sistemul imunitar, apara de boli si functioneaza ca un medicament pentru organism. Mai mult, zambetele inspira idei, atrag mai multi prieteni si imbogatesc viata.
Cuvintele folosite
Un studiu realizat de University of California a aratat ca cele mai convingatoare cuvinte din limba vorbita sunt: descoperire, garanta, dragoste, dovedit, rezultate, economie, usor, sanatate, bani, nou, siguranta, tu.
Noile rezultate pe care le veti obtine descoperind aceste cuvinte verificate va vor garanta mai multa dragoste, o sanatate mai buna si o economie de bani. Ele sunt absolut sigure si usor de folosit.
Puneti in practica aceste cuvinte introducandu-le in conversatiile dumneavoastra de zi cu zi.
Veselia si un cuvant potrivit la timpul potrivit vindeca suflete. Haideti sa invatam sa zambim si sa vorbim deschis mai des!
sursa:garbo.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu