Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 decembrie 2011

Cate relatii ar trebui sa ai pana sa te casatoresti?


Cate relatii ar trebui sa ai pana sa te casatoresti?
shutterstock.com
Profesorul de informatica si stiinte cognitive Peter Todd, angajat la Universitatea Indiana, sfatuieste femeile si barbatii sa nu se sperie de despartiri... intr-o anumita limita.
Exista un anumit numar ideal de parteneri cu care trebuie sa te implici intr-o relatie, inainte sa te casatoresti? Este o intrebare des intalnita in randul burlacilor si care a stat si la baza unei comedii romantice lansata anul acesta. Peter Todd crede ca numarul perfect este 12, citim pe eHarmony

De ce sa ai 12 relatii inainte sa-ti gasesti sufletul pereche? Pentru ca, ne sfatuieste Todd, ai nevoie de un referent de baza pentru ce s-ar putea numi "partenerul ideal". Conturarea acestui referent se face numai in urma mai multor relatii. In functie de cum decurg relatiile, iti dai seama mai bine care sunt trasaturile partenerului ideal. 

Ce iti place, ce nu, ce ai nevoie, ce trebuie sa eviti. 


Todd este de parere ca 12 parteneri reprezinta o baza destul de mare si concluziva. Nu trebuie inteles ca dupa 12 relatii, trebuie automat sa-ti dedici viata celui de-al 13-lea partener. Insa urmatoarea relatie in care intri cu cineva, are sansele cele mai mari sa fie una durabila, daca partenerul intruneste toate conditiile referentului de baza sau le depaseste. Nu este o stiinta exacta, ci un set de probabilitati.

Cu cat ai voie sa depasesti limita de 12 relatii? Peter Todd considera ca o data ce treci de cifra de 30 de relatii, deja referentul de baza este nerealist sau prea vag.

Din pacate, profesorul de stiinte cognitive nu ofera detalii privind debutul numaratorii (daca o relatie la 12 ani are aceeasi relevanta cu o relatie la 22 de ani) sau daca exista vreun standard al seriozitatii relatiei. 

Dar Peter Todd este de parere ca experimentele in jurul cifrei 12 pot sa te ajute in luatul oricarei decizii, de la angajarea unui nou om in firma si pana la alegerea unui apartament. 

sursa:9am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu