Totalul afișărilor de pagină

duminică, 29 ianuarie 2012

Uite cu ce băuturi te relaxezi după o zi de muncă


Vinul, ţuica  şi ceaiul cu rom sunt vedetele sezonului rece
Vinul, ţuica şi ceaiul cu rom sunt vedetele sezonului rece
Suntem în plin weekend dar vremea rece de afară parcă nu te îmbie deloc să ieşi la plimbare. Ai sta în casă, la căldură, alături de cei dragi, relaxat în faţa unei căni cu vin fiert, a unui păhărel de ţuică sau a unui ceai fierbinte şi aromat. Este vremea băuturilor calde, iar vinul, ţuica şi ceaiul cu rom sunt vedetele sezonului rece. Dar ştii cum să le prepari ca la carte? Iată ce ai de făcut!
Vin fiert
Ingrediente: o sticlă de vin roşu, 3 linguri de zahăr, 3 mere mici,1 portocală, condimente pentru vin fiert (cuişoare, boabe piper negru, o steluţă anason, jumătate de linguriţă de coriandru, câteva batoane de scorţişoară).
Mod de preparare: pune vinul cu zahărul într-o oală, la foc mediu, să se încălzească. Între timp, se scot cotoarele merelor, iar apoi fructele se taie în felii mici.
Condimentele se pun într-o tigaie şi se încălzesc până când se simte mirosul lor. Nu trebuie prăjite! Cum încep să degaje miros, se pun în oala cu vin.
Lasă vinul cu arome să se încălzească bine. Vinul nu trebuie să fiarbă pentru că se va evapora alcoolul.
Adaugă apoi feliile de mere, pune un capac peste oală şi mai lasă la încălzit, la foc mic, 2-3 minute.
Toarnă vinul în căni printr-o strecurătoare. Decorează cu felii de portocală şi batoane de scorţişoară.
Ţuică fiartă
Ingrediente: pentru un litru de ţuică fiartă se folosesc 100 grame de zahăr şi 5 grame piper boabe.
Mod de preparare: Se amestecă zahărul, ţuica şi piperul. Ţuica se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat cu adaosul de condimente pentru că poate deveni o băutură rea la gust.
Se ţine ibricul acoperit pe foc până când dă în clocot. Se toarnă fierbinte în ceşti cu câteva boabe de piper.
Ceai cu rom
Ingrediente: o lămâie, 200 grame zahăr, 200 grame rom, un litru de ceai fiert.
Mod de preparare: se curăţă numai partea galbenă din coaja de lămâie. Pentru asta poţi încerca să dai lămâia prin răzătoarea mică.
Coaja curăţată se taie foarte mărunt şi se pisează cu zahărul. Apoi se toarnă ceaiul clocotit.
Se acoperă şi se lasă 10 minute, după care se strecoară, se adaugă sucul de la lămâie, romul şi se pune la încălzit fără să dea în clocot.
Cum îţi influenţează sănătatea
Vinul roşu ridică tensiunea dar poate da şi dureri de cap. Migrenele sunt declanşate de o substanţă chimică, taninul, care se găseşte în coaja strugurilor şi care dă vinului culoarea roşie şi aroma puternică.
Taninul poate provoca migrene celor care suferă de obicei de aşa ceva dar poate cauza dureri de cap şi persoanelor care nu au astfel de probleme medicale.
Ceaiul cu rom este bun pentru răceală. Un ceai fierbinte în care ai stors o felie de lămâie e un remediu împotriva răcelii. Lichidul cald hidratează organismul iar vitamina C întăreşte sistemul imunitar.
Ţuica fiartă desfundă nasul. Ai răcit şi ai nasul înfundat? Te ajută un păhărel de ţuică fiartă care ajută la descongestionarea căilor nazale.


sursa:click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu