Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 31 august 2011

Cand este momentul sa renunti la virginitate



"Cand e momentul potrivit sa renunt la virginitate?", este una dintre intrebarile care dau multe batai de cap fetelor aflate la varsta adolescentei. Specialistii CANCAN spun ca unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont inainte de a lua decizia sa iti pierzi virginitatea este acela ca sexul completeaza iubirea. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa alegi cand e momentul sa faci pasul spre maturitate.

Sfat. Primul contact sexual te pregateste pentru viitoarele relatii, deci implica-te si emotional, nu doar fizic
Sexul completeaza iubirea
Daca iubirea nu primeaza, nu ai nicio sansa sa inlocuiesti sentimentele cu sex. Decizia de a avea relatii intime cu partenerul implica mai mult decat un angajament fizic. Nu este suficient sa-ti doresti sa faci acest pas ca sa ramai alaturi de cel de care te-ai indragostit pentru ca el te preseaza sa deveniti parteneri intimi sau pur si simplu ca sa ai ce povesti prietenelor care au facut-o deja. Fereste-te de posibilitatea de a avea regrete sau sentimente de vinovatie. "Momentul potrivit pentru a renunta la virginitate este acela cand esti matur emotional ca sa-ti poti asuma consecintele. Cand o faci doar pentru tine, pentru el sau pentru a concura cu grupul de prieteni vei sfarsi prin a suferi anumite traume care vor avea urmari neplacute pe viitor. Actul sexual cu un barbat fata de care nu esti implicata emotional nu va fi satisfacator", spune psihoterapeutul Lena Rusti. 
Cum sa-ti analizezi relatia
Inainte de a oferi puritatea ta unui baiat trebuie sa intelegi cat mai bine ce fel de relatie aveti. Bazata pe sentimente puternice, reciproce sau pe o simpla euforie de moment? Acest inceput al tau trebuie sa conteze foarte mult si pentru cel alaturi de care decizi sa faci marele pas. Ca si tine, partenerul tau trebuie sa fie pregatit pentru acest moment. Daca ai emotii greu de stapanit, discuta cu el si lamureste toate aspectele care-ti dau sentimentul de nesiguranta. "Cel mai bine este sa mergi impreuna cu partenerul la un psiholog care sa va consilieze. El o sa va ajute sa va dati seama daca sunteti pregatiti sau doar va manipulati unul pe celalalt", atentioneaza psihoterapeutul Lena Rusti. 
Varsta ideala: 17-18 ani
Sexul este o experienta placuta, formidabila, in care placerea fizica se imbina cu aceea emotionala. De aceea, varsta joaca si ea un rol important. Incearca sa nu?ti incepi viata sexuala mai devreme de 17 ani, pentru ca organele tale genitale nu sunt dezvoltate complet. 
Misionarul, pozitia primei nopti de dragoste
Pozitia misionarului este ideala pentru o prima experienta sexuala. Va permite tie si partenerului sa fiti romantici si sa creati o atmosfera relaxanta, fara sa folositi tehnici speciale ca sa va simtiti bine. 
Psihoterapeut Lena rusti: Iti pierzi stima de sine daca primul contact esueaza
"Primul partener este foarte important pentru ca de el depind si viitoarele relatii. Daca primul contact sexual esueaza, vei intampina probleme in urmatoarele relatii de cuplu pentru ca iti pierzi stima de sine. Chiar daca va mai trece mult timp pana cand vei avea o alta relatie, ranile nu se vindeca usor. Poti sa ajungi in situatia in care, desi iti doresti un partener bun, sa te indrepti numai spre barbatii nepotriviti pentru tine, alaturi de care se vor repeta vechile experiente." 


sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu