Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 31 august 2011

Top 10 civilizatii antice

Intotdeauna istoria a fost fascinanata. In trecut au existat foarte multe civilizatii ale caror baze au fost puse si care, ulterior, au ramas in ruine. Citeste despre aceste civilizatii afla si despre modul in care traiau acei oameni, cultura lor, arhitectura si arta, dar si inventiile tehnologice. Aceste civilizatii au mistere, unele dintre ele nerezolvate nici pana in prezent.



1. Comorile egiptene gasite in Marele Canion

1. Comorile egiptene gasite in Marele Canion
en.wikipedia.org
Se pare ca foarte multe artefacte au fost gasite in Marele Canion, fapt facut cunoscut publicului de catre Arizona Gazette in anul 1909. Adevarul din spatele acestei povesti nu a fost inca stabilit, ba mai mult, de atunci, excavatiile sitului nu au mai fost de gasit. Cum ne putem explica faptul ca cineva vrea sa ascunda o civilizatie?

Oricum, cativa experti au facut sa existe greutate in informatiile articolului, mai ales caInstitului Smithsonian a fost cel care a finantat expeditia.



2. Locatia Atlantidei

2. Locatia Atlantidei
ro.wikipedia.org
Atlantida este o insula foarte faimoasa ("insula lui Atlas"), mentionata pentru prima oara in doua dialoguri ale lui Platon, Timaios si Critias.

In relatarea lui Platon, locul unde se afla aceasta este destul de vag prezentat. Exista foarte multe locuri care sunt considerate a fi locatia Atlantidei, cum ar fi Insulele Bermude, Antarctica, Mexic, etc. Insa, toate aceste teorii vor continua pana cand dovezi clare vor iesi la suprafata.

Atlantida era o putere navala, cu baza pe o insula sau continent aflata dincolo de coloanele lui Hercule (stramtoarea Gibraltar), care a cucerit regiuni intinse din Africa si Europa de Vest. Dupa o incercare esuata de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat in ocean. Acest eveniment s-ar fi petrecut cu 9.000 de ani inainte de Solon (aproximativ 9.500 i.Hr.)

Atlantida din dialogurile lui Platon este, de obicei, considerata un mit creat de acesta pentru a-si pune in evidenta teoriile sale politice. S-a avansat ipoteza ca sursele de inspiratie se afla in momente din istorie, ca eruptia de pe Thera sau razboiul troian, ori din evenimente contemporane lui, ca distrugerea asezarii Helike in 373 i.Hr. sau invazia esuata a Siciliei de catre atenieni din 415 - 413 i.Hr.

Posibila existenta a unei Atlantide reale a fost intens dezbatuta inca din antichitate, dar a fost de obicei respinsa. Putin cunoscuta in Evul Mediu, legenda a fost redescoperita de umanisti in perioada moderna. In prezent, Atlantida se regaseste in cultura populara, de la opere stiintifico-fantastice la filme si jocuri video, iar studiul existentei sale face obiectul unei noi stiinte, numita atlantologie.


3. Calatoriile catre Americi

3. Calatoriile catre Americi
en.wikipedia.org
Toata lumea stie deja ca America a fost descoperita de catre Cristofor Columb. Insa, adevarul este ca, inainte de el, au mai existat oameni care au vizitat Insula. 

Probele arata ca America a fost locuita de catre nativi si a fost explorata de catre acestia, cu mult timp inainte ca picioarele lui Columb sa fi atins pamant american. 

Artefacte, ceramica, monede si statuete au fost gasite si stau la baza afirmatiei de mai sus. Egipteni, asiatici, evrei, toti au pus piciorul pe pamantul american cu mult timp inaintea mult laudatului Cristofor Columb.


4. Mu sau Lemuria

4. Mu sau Lemuria
en.wikipedia.org
Mu sau Continetul Pierdut este o legenda. Aceasta lume ratacita, considerata de unii a fi localizata in Oceanul Pacific, era o insula superba, aproape egala cu paradisul. 

Acest continent stravechi se pare ca a fost leaganul unei culturi foarte avansate si spirituale, poate rasa-mama a intregii omeniri, dar s-a scufundat in valuri cu multe mii de ani in urma, ca urmare a unui cataclism geologic, scrie lovendal.net

Despre miile de insule stancoase raspandite in Pacific (printre care Insula Pastelui, Tahiti, Hawaii si Samoa) se spune ca sunt singurele ramasite care au supravietuit din acest urias continent. 
5. Calendarul mayas


6. Calendarul mayas
en.wikipedia.org
Calendarul mayas este foarte faimos pentru predictiile sale referitoare la sfarsitul lumii. Acesta vorbeste despre un sfarsit iminent la data de 21 decembrie 2012, care e


ste chiar baza acestor predictii. Inca nu se stie daca acesta este sfarsitul lumii sau doar inceputul unei noi ere. 

Potrivit 9AM, pe langa faptul ca unii oameni deja s-au panicat cand au auzit de sfarsitul lumii, cel mai ciudat este 


faptul cum au distorsionat oamenii informatiile din calendar.

In primul rand mayasii aveau mai multe calendare, fiecare cu un scop diferit, iar cel in cauza, care este cunoscut drept “Calendarul cel Lung”, este un calendar la fel ca oricare altul care are ca scop masurarea timpului.  Singura exceptie a acestuia, si care a panicat o lume intreaga, este ca acest calendar implica un ciclu unic de 1.872.000 de zile, care se va sfarsi in 21 decembrie anul viitor.


Aceasta perioada este cunoscuta drept Marele Ciclu, insa, pentru mayasi, sfarsitul unui astfel de ciclu este prilej de sarbatoare, nu de teama. Cu toate acestea, unele teorii sustin ca mayasii au putut face si previziuni astrologice. De exemplu, ei au prevazut ca inceputul solstitiului de iarna va coincide cu momentul in care toate planetele din sistemul nostru solar se vor alinia cu Soarele. Astronomii spun ca nimeni nu poate prezice cu exactitate cand va avea loc acest fenomen.


 

6.Orasul inecat al Cubei

5. Orasul inecat al Cubei
mathildasweirdworldweblog.wordpress.com
In anul 2001, compania canadiana Advanced Digital Communications (ADC) a facut cateva descoperiri uimitoare in apele teritoriale ale Cubei. Ruinele erau asezate dupa modele si prezentau o infrastructura pe care natura nu ar fi putut sa o proiecteze astfel.

Au existat o serie de investigatii pentru a se descoperi cum este posibila ca o asemenea simetrie sa existe sub apa. Potrivitparanormal.about.com, multi s-au entuziasmat si au crezut ca este vorba despre Atlantida. 

Insa nu se stie nici pana in ziua de astazi. 

http://www.youtube.com/watch?v=klRbcEnLPbU&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=hk6SWtumdK0&feature=player_embedded

7. Liniile Nazca

7. Liniile Nazca
en.wikipedia.org
Liniile Nazca au fost gasite in Desertul Sechura din Peru. Aceste forme geografice au fost descoperite in 1930.

Acestea au fost desemnate de UNESCO ca apartinand Patrimoniului Mondial. Platoul inalt si arid se intinde mai mult de 80 km intre orasele Nazca si Palpa in Pampas de Jumana. 

Desi unele geoglife locale sunt aseamanatoare culturii Paracas, oamenii de stiinta cred ca Liniile Nazca au fost create de catre cultura Nazca intre 200 si 700 i.Hr.. Sute de figuri individuale intr-o gama de complexitate de la linii simple lacolibri stilizati, paienjeni, maimute, pesti, rechini sau balene ucigase, llame si soparle.


8. Varsta Sfinxului

8. Varsta Sfinxului
en.wikipedia.org
Sfinxul este o figura mitologica zoomorfa infatisata ca un leu culcat cu cap uman. Isi are originile in sculpturile din Vechiul Regat Egiptean pe care l-au preluat si grecii. Creaturi similare se gasesc si in Asia de Sud si de Sud-Est. In epoca decorativa europeana sfinxul a reinviat in Renastere. 

Sfinxul
 din Egipt este considerat a avea o vechime de 4.500 de ani, insa pana acum nu exista nicio dovada in acest sens.

Faimosul egiptolog John Anthony West a emis o teorie interesanta. Acesta a explicat ca intemperiile sunt sursa formei pe care o are Sfinxul astazi. 

9. Ruinele subacvatice ale Japoniei

9. Ruinele subacvatice ale Japoniei
en.wikipedia.org
La fel ca si Orasul scufundat din Cuba, specialistii au gasit structurile subacvatice la Okinawa in Japonia, punand aceste constructii pe seama unei civilizatii pierdute. 

 Se pare ca acesti constructori ai "Atlantidei in varianta nipona" erau barbati, luand in considerare modul in care au fost realizate. Printre ruine se pot recunoaste sosele, strazi laturalnice, scari, piete, ceea ce ia in considerare ipoteza unui oras scufundat. 

Masaaki Kimura, specialist in geologie marina, sustine ca a descoperit ruinele unui oras antic in apropierea Insulei Yonaguni, situata in apropierea coastei sud-vestice a Japoniei. Cercetatorul a activat doua decenii pentru a dovedi ca pietrele descoperite de turistii care faceau scufundari subacvatice, incepand din 1985, proveneau dintr-un oras antic.

http://www.youtube.com/watch?v=HGEpg9V41Qg&feature=player_embedded

10. Imperiul Rama din India

10. Imperiul Rama din India
en.wikipedia.org
Acest Imperiul al Indiei a fost pastrat in cartile antice, diferit de celelalte civilizatii care au fost distruse de catre cutremure si au fost gasite pe fundul oceanelor. 

Descoperirea celor doua situri arheologice, Harappa si  Mohenjo Daro a fost confirmata de teoria ca aceasta civilizatie indiana dateaza de mii de ani. 






sursa:9am.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu