Totalul afișărilor de pagină

marți, 13 septembrie 2011

Intel pregăteşte un monstru de procesor cu 50 de nuclee


Intel "lipeşte" ultimele circuite la ceea ce urmează a fi un super-procesordedicat unui super-computer. Unitatea are 50 de nuclee şi o putere decalcul uriaşă - nu avem date concrete, dar ceea ce contează este că CPU-ul intră în top 500 super-procesoare, acolo unde Intel face legea: peste 77% dintre aceste sisteme au la bază procesoare fabricate de "regele" microcipurilor.
Procesorul Intel cu 50 de nuclee va fi utilizat la nivel industrial , în niciuncaz nu îl vom vedea în ofertele magazinelor de IT dedicate consumatorilor de rând.
La ora actuală, cel mai performant super-computer este Fujistu K , cu o putere de calcul de 8163 petaflops. Iar acesta se află încă în expansiune: momentan numără 68.544 de procesoare 8-core, ordonate în 672 de cabinete.
Super-computerele sunt fără îndoială visul suprem al oricărui pasionat de tehnologie, iar vizitarea unei incinte în care se află instalat un monstru cu zeci de mii de procesoare multi-core (sute de mii de nuclee de procesare) reprezintă o mare împlinire pentru aceştia.
La această adresă puteţi vedea topul celor mai performante super-computere din lume.


SURSA:GO4IT.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu