Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 septembrie 2011

Află cum poţi scăpa de gelozie pentru a-ţi salva relaţia

Acceptă realitatea
O vorbă din popor spune că femeile au gelozia în sânge. Dar, să fim serioase, nici bărbaţii
 nu duc lipsă de aşa ceva. Şi, înainte de a face vreun gest nesăbuit, iată câteva sfaturi care să vă ajute să depăşiţi momentul.
Din păcate, gelozia dusă la extreme este o boală grea. Din cauza ei, poţi avea multe neplăceri şi nu te poţi bucura de dragostea pe care i-o porţi partenerului. Însă ea poate fi ţinută sub control şi îndreptată spre a-ţi aduce beneficii şi nu pierderi.

Învaţă din experienţele trecute

După cum merg de obicei lucrurile, gelozia se înfiripă treptat în sufletele unuia dintre parteneri, care are tendinţa să-l sufoce pe celălalt. Dacă ai mai trecut prin situaţii asemănătoare, este cazul să analizezi modul în care comportamentul tău obsesiv ţi-a afectat relaţiile din trecut şi să faci altfel lucrurile de tura asta. Nu mare îţi va fi mirarea dacă vei realiza că accesele de furile şi nevoia de a-ţi verifica mereu partenerul sunt cele care au cauzat problemele din trecut. În plus, supărându-te pe cel drag fără un motiv întemeiat nu va şterge frustrările şi grijile din trecut.

Acceptă realitatea

Atunci când gânduri negre te încearcă, concentrează-te pe ceea ce se întâmplă în mediul în care trăieşti şi nu face presupoziţii despre ceea ce ar putea avea loc. Dacă rămâi constant pe tărâmul posibilului, vei avea dificultăţi în a face distincţia dintre realitate şi ficţiune. În plus, nu cred că-ţi doreşti să pui capăt unei relaţii pentru lucruri care de fapt nu au echivalent în realitate. Nu lăsa ca imaginaţia să-ţi dicteze ce fel de om ai ales să-ţi fie soţ, ci foloseşte-te de obiectivism pentru a-l vedea aşa cum este de fapt.


CITEŞTE AICI CONTINUAREA


sursa:click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu