Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 septembrie 2011

Aleargă 16 km pe zi la 100 de ani

Fauja Singh (foto: guliver/getty images)
Fauja Singh este cel mai în vârstă maratonist care s-a înscris la cursa de maraton care va 
avea loc la Edinburgh, în 2012. Are 100 de ani!
El a reuşit să termine şapte curse de maraton de când a împlinit 89 de ani şi a promis că nu se va opri aici. Fauja Singh aleargă în fiecare zi 16 kilometri fără să obosească.
El are însă şi un secret pentru forma sa fizică: "mănânc curry cu ghimbir şi beau foarte mult ceai. Şi mai e ceva. Sunt fericit, să fac acte de caritate, să rămân sănătos şi să gândesc pozitiv", a declarat maratonistul, pentru Daily Mail.
Bărbatul e născut pe data de 1 aprilie 1911, şi-a descoperit pasiunea pentru alergat în timp ce lucra ca agricultor în Punjab, o regiune situată la graniţa dintre Pakistan şi India. Acesta s-a apucat serios de alergat atunci când s-a mutat în Marea Britanie şi avea cu jumătate de secol mai puţin.
Deţine un record mondial
Singh deţine şi un record mondial pe care l-a obţinut în 2003 la maratonul din Toronto, atunci când a concurat la categoria bărbaţilor trecuţi de 90 de ani.
Bărbatul a terminat cursa în cinci ore şi 40 de minute. Cu ajutorul antrenorului său, Harminder Sing, Fauja a câştigat cinci maratoane în Londra, unul în Toronto şi unul în New York.



sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu