Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Alimente interzise pe care ar trebui sa le incluzi in dieta


Untul de arahide

Untul de arahide
en.wikipedia.org
Untul de arahide este bogat in grasimi, dar acest lucru nu inseamna ca ingrasa, mai ales daca este mancat cu moderatie. Acest aliment asigura organismului proteine si vitamine, scrie Yahoo Shine.

Untul de arahide poate preveni aparitia bolilor cardiovasculare, pentru ca este bogat in grasimi polinesaturate, care scad semnificativ concentratia de colesterol "rau" din sange.





Carnea de vita


Carnea de vita
en.wikipedia.org
Carnea de vita este evitata de cele mai multe ori de persoanele care au afectiuni cardiace, deoarece este bogata in grasimi saturate, cunoscute si sub numele de grasimi "rele".

Nutritionistii mentioneaza ca acest tip de carne are un continut scazut de grasimi, spre deosebire de cea de porc, si este bogata in proteine si fier. 

Acest aliment este indicat persoanelor care vor sa scape de kilogramele in exces, astfel ca nu poate fi considerat daunator siluetei. Pentru ca este mai bogata in kilocalorii decat carnea de pui sau de curcan, nutritionistii recomanda ca aceasta sa fie mancata o data pe saptamana, cel mult de doua ori. 
Carnea de vita poate fi periculoasa sanatatii inimii daca este prajita in ulei. Astfel, nutritionistii recomanda ca alimentul sa fie preparat la gratar sau la cuptor.

Ouale

Ouale
en.wikipedia.org
Ouale au fost condamnate pe nedrept, sunt de parere nutritionistii care spun ca acestea nu duc la cresterea nivelului de colesterol.

Un studiu recent arata ca nivelul colesterolului din oua este mult mai mic decat acum 10 ani si ca acestea contin o cantitate mai mare de vitamina D. Astfel, ele sunt recomandate pentru prevenirea osteoporozei.

Potrivit expertilor, ouale de acum contin cu 13% mai putin colesterol si cu 65% mai multa vitamina D decat acum un deceniu. Un ou de marime medie contine cam 100 de miligrame de colesterol, o treime din doza zilnica recomandata.

Pe langa proteine de inalta calitate, oul contine vitamine (A, B si E), minerale (fosfor, calciu si fier) si oligoelemente.




Ciocolata

Ciocolata
en.wikipedia.org
Ciocolata este ocolita pe motiv ca este bogata in grasimi si in zahar.

Ciocolata neagra contine antioxidanti care au rolul de a proteja functiile cardiovasculare. Mai mult, un studiu recent arata ca persoanele care mananca un patratel in fiecare zi sunt mai putin stresate, deoarece substantele din ciocolata au capacitatea de a reduce nivelul cortizolului, hormonul stresului.






Cartofii

Cartofii
en.wikipedia.org
Cartofii sunt condamnati deoarece se presupune ca ar fi responsabili de cresterea glicemiei din sange.

De partea cealalta, nutritionistii spun ca acestia sunt osursa bogata de fier, potasiu si vitamina C. 

Cel mai sanatos mod de a-i manca este sa-i fierbi in coaja la abur sau in apa, timp de 20-25 de minute. Astfel, nutrientii si valoarea energetica (85 kcal/100 g) se vor pastra intacte.






Cafeaua

Cafeaua
en.wikipedia.org
Cafeaua creste tensiunea, te agita si predispune la aparitia bolilor de inima.

Total gresit, spun specialistii. Potrivit nutritionistilor, aceast aliment protejeaza organismul impotriva dementei, diabetului si a cancerului de ficat. Pentru a beneficia de aceste proprietati este indicat sa bei doua, cel mult trei cesti de cafea pe zi. 






sursa:9am.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu