Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Tom Cruise a învăţat cu mare greutate să scrie şi să citească

A fost înscris şi certat în 15 şcoli (fotografii: guliver splash news/reuters)
Copilărie nefericită. Tom Cruise (49 de ani) a dezvăluit reporterilor de la revista spaniolă "XL 
Semanal" că a fost diagnosticat că suferea de dificultăţi de a învăţa la vârsta de numai 7 ani.
Tom Cruise a avut o copilărie şi o adolescenţă foarte triste din cauza faptului că suferea de dislexie, o deficienţă care împiedică dezvoltarea capacităţilor de a citi şi a scrie.
A suferit cumplit când îi vedea pe ceilalţi colegi cât de uşor învăţau, iar el deprindea cu greu lucrurile elementare în clasă. Era mereu îngrijorat şi frustrat, nu se putea concentra. În 1980, când a terminat şcoala, era practic analfabet!
Starul a mărturisit că, ulterior, prin intermediul credinţei în Dumnezeu, a învăţat să citească perfect şi să scrie. Nu mai are probleme la socotit. S-a înarmat cu răbdare şi a găsit cele mai bune metode pentru a progresa.
În adolescenţă, Tom Cruise nu visa să devină actor. În cele 15 şcoli în care a fost înscris, a fost tot timpul certat şi jignit. La 14 ani, a intrat într-o mânăstire şi se pregătea să se călugărească, visând chiar să ajungă preot.
Constrâns, din cauza unei răni grave, să aleagă o meserie mai uşoară, s-a făcut actor. În 1980, a ajuns la New York, unde a reuşit să obţină prima apariţie pe ecran, în filmul "Endless Love" de Franco Zeffirelli.
Fericit cu soţia Katie şi fiica Suri
Timp de doi ani, Tom Cruise a avut o relaţie cu actriţa Rebecca De Mornay. În 1986, a cunoscut-o pe actriţa Mimi Rogers, cu 7 ani mai mare, care l-a introdus în Biserica Scientologică, căsătorindu-se un an mai târziu.
În 1989, o cunoaşte pe Nicole Kidman, pe care o ia de soţie în 1990, după ce divorţează. Divorţează şi de Nicole, după zece ani de căsnicie, pentru că aceasta nu era de acord cu scientologia.
După o idilă cu Penelope Cruise, Tom Cruise se căsătoreşte cu Katie Holmes (32 de ani), care i-o dăruieşte pe micuţa Suri (5 ani).
Cu fosta soţie, într-un film controversat
Pe numele adevărat Thomas Cruise Mapother IV, Tom Cruise s-a născut în Syracuse, statul New York, mama sa fiind profesoară şi tatăl inginer.
În copilărie a fost bătut de tată, pe care mama lui l-a abandonat pe când viitorul star avea 12 ani. Începând de la mijlocul anilor 1980, numele lui Tom Cruise a fost asociat cu succesul la box-office. S-a consacrat datorită rolurilor din filmele "Top Gun", "Născut pe 4 iulie", "Omul care aduce ploaia", "Misiune imposibilă", "Interviu cu un vampir". Împreună cu fosta soţie, Nicole Kidman, a jucat în filmul psihosexual "Cu ochii larg deschişi".
Tom Cruise a primit 3 nominalizări la Oscar şi 7 nominalizări la Globurile de Aur.


sursa:click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu